Koledar dogodkov

 • čet
  26
  Sep
  2019
  18:00Plezalna stena na garažni hiši, Domžale

  V okviru projekta Aktivni skozi poletje se lahko med junijem in septembrom udeležujete različnih brezplačnih vodenih vadb, ki bodo potekale od ponedeljka do petka, in tako izboljšate svoje zdravje, počutje in kondicijo.

  Ste si kdaj zaželeli, da bi se spopadli z vertikalnimi izzivi in preverili ali se bojite višine, pa niste vedeli kako začeti? Potem si rezervirajte četrtke, ko nam bodo na pomoč priskočili izkušeni inštruktorji plezanja. V plezanju se bomo lahko preizkusili vsi, ne glede na starost in telesno pripravljenost ali znanje, saj bodo inštruktorji plezanja skrbeli, da se bomo varno spoznali s plezalno steno in pravilnimi tehnikami plezanja.

  Brezplačno varovano plezanje se bo potekalo ob četrtkih v juliju in septembru od 18.00 do 20.00 ure na plezalni steni garažne hiše v Domžalah.

  Vabljeni!

   

 • čet
  26
  Sep
  2019
  19:00Knjižnica Domžale

  42 spoznanj bosonogega viteza: predstavitev knjige

  V okviru Evropskega tedna športa in Nacionalnega meseca skupnega branja vas vabimo v Knjižnico Domžale na predstavitev knjige ZAGRET ZA TEK, avtorja Marka Robleka, ki bo z vami delil kopico tekaških nasvetov in humornih napotkov. Pogovor z avtorjem bo vodil Peter Štrukelj.

  Vstop prost! Vabljeni!

  Organizacija:Knjižnica Domžale

  Evropski teden športa je pobuda Evropske komisije za spodbujanje športa in telesne dejavnosti v Evropi. Glavna tema kampanje ostaja #BEACTIVE (ang. Bodite aktivni) in v Sloveniji “Bodi aktiven, bodi zdrav”, njen cilj pa je vse ljudi spodbuditi k telesni dejavnosti ne le med tednom športa, temveč vse leto. Vabimo vas, da si v knjižnici izposodite izjemne knjige s področja športa, ki bodo za vas v mesecu septembru pripravljene na posebnem mestu.

  Letošnji, drugi Nacionalni mesec skupnega branja 2019, bo potekal od 8. septembra (mednarodni dan pismenosti) do 13. oktobra (zaključek ®Tedna otroka). Letos se z NMSB pridružujemo evropski bralni kampanji EURead (Evropa bere: www.europereads.com), ki povezuje že obstoječe bralne aktivnosti po vsej Evropi z namenom dviga zavesti o pomembnosti izobraževanja in pismenosti v zgodnjem otroštvu. Skupni cilj kampanje je dati vsakemu državljanu možnost postati bralec in polno sodelovati v evropski družbi. Podpis  zaveze o aktivnem podpiranju prizadevanja za boljšo pismenost, bo potekal 9. septembra, na nacionalnem strokovnem posvetu Bralnega društva Slovenije, uradnem začetku NMSB 2019. Skladno z enim od ciljev pobude EUReads / Evropa bere pa vas že zdaj pozivamo, da se nam pridružite pri 15 minutah branja ali glasnega branja na dan.

   

 • pet
  27
  Sep
  2019
  16:00Športni park Krtina "Nakrtin"

  Občina Domžale, Zavod za šport in rekreacijo Domžale in Krajevna skupnost Krtina vabijo na SLAVNOSTNO ODPRTJE ŠPORTNEGA PARKA KRTINA »NAKRTIN«. v petek 27. septembra 2019, ob 16. uri.

  Pozdravni nagovori:
  Janez Avsec, predsednik KS Krtina
  Uroš Križanič, direktor ZŠRD
  Toni Dragar, župan Občine Domžale

  V kulturnem programu bodo sodelovali otroci iz Vrtca Urša, enote Mavrica in učenci Podružnične šole Krtina.

   

 • pet
  27
  Sep
  2019
  18:00Mestni kino Domžale

  družinska komedija / režija: Boris Bezič / scenarij: Primož Suhadolčan / igrajo: Klemen Kostrevc, Matija Brodnik,  Gaja Filač, Domen Novak, Marko Miladinović, Gojmir Lešnjak Gojc, Lado Bizovičar / 2019, Slovenija / distribucija: Reit / 80’ / v slovenščini, 7+ / IMDb

  Vračajo se Ranta in njegovi prijatelji, novi košarkarski izzivi in prve ljubezenske težave. Osnovna šola je za filmske junake že skoraj pri kraju. Poletje trka na vrata, pred Rantovim moštvom pa je najpomembnejša košarkarska tekma njihovih življenj … jim bo uspelo zmagati na vseh področjih?

  Filmska druščina se trudi z zadnjimi šolskimi obveznostmi, preden bodo končno zaključili šolsko leto, košarkarsko ekipo, ki še naprej zagrizeno trenira pod strogim vodstvom učitelja telovadbe Salte, pa čaka pomembna tekma na državnem nivoju, ki je ne smejo izgubiti. Žog (in še česa) jim tokrat ne premeša le nasprotnik, ampak tudi novi soigralec, ki ga sprejmejo v ekipo, da bi jim prinesel zmago.

  Minili sta dve leti odkar smo junake knjižne uspešnice Primoža Suhodolčana Košarkar naj bo spoznali na filmskih platnih. V tem času je Ranta zagotovo še malo zrasel, v marsičem pa je ostal tak, kot ga poznamo iz prvega dela uspešnice – zagrizen košarkar, zvest prijatelj zabavnemu Smodlaku in privlačen fant, ki mu je uspelo osvojiti srce najlepše punce na šoli.

   

 • pet
  27
  Sep
  2019
  20:00Drsališče Domžale

  Bi radi tudi to poletje preživeli aktivno? Pridružite se nam ob petkih, ko se bomo v družbi učitelja plesa na Domžalskem Drsališču spogledovali s standardnimi in latinsko ameriškimi ritmi. Petkova plesna rekreacija je namenjena tako začetnikom, kakor tudi tistim, ki znate že malo več, parom in solo plesalcem.

  Prijetno druženje, iskrive luči, vonj po poletju, glasba in ples... Pridružite se nam. Naj bo petek dan za ples.

  Zavod za šport in rekreacijo Domžale in Plesni studio IMPULZ Domžale

   

 • pet
  27
  Sep
  2019
  20:00Mestni kino Domžale

  dokumentarni film / Pavarotti / režija: Ron Howard / scenarij: Cassidy Hartmann, Mark Monroe / nastopajo: Spike Lee, Stevie Wonder, Princesa Diana, Phil Donahue, Luciano Pavarotti, Bono, Nelson Mandela, Plácido Domingo, Nicoletta Mantovani, José Carreras, Zubin Mehta / 2019, Velika Britanija / distribucija: Cinemania / 114’ / IMDb

  Filmski pogled v življenje in delo operne legende, velikega tenorja Luciana Pavarottija.

  Presunljiv in intimen portret legendarnega tenorja in enega najbolj priljubljenih opernih pevcev vseh časov, Luciana Pavarottija. V biografskem dokumentarcu z oskarjem nagrajenega režiserja Rona Howarda (The Beatles: Osem dni na teden) se ikonični nastopi, s katerimi se je Pavarotti zapisal v zgodovino, prepletajo z intimnimi pogovori, intervjuji in še nikoli poprej videnimi posnetki.

 • pet
  27
  Sep
  2019
  20:00Kulturni dom Radomlje

  Po uspehu muzikalov, ki so jih uprizorili v zadnjih letih, vrhunska ekipa KD Mlin Radomlje predstavlja nekaj drugačnega, a nič manj privlačnega / vstopnice so v predprodaji na www.mojekarte.si, prek druscina.muzikal@gmail.com in telefonske številke 051 351 629.

   

 • sob
  28
  Sep
  2019
  8:00Tržni prostor Domžale

   

 • sob
  28
  Sep
  2019
  10:00Mestni kino Domžale

  otroška nanizanka / Paw Patrol / 2019, ZDA, Kanada / distribucija: Karantanija / 66’ / sinhronizirano, 3+ / IMDb

  Tačke na patrulji se odpravljajo na šest novih razburljivih avantur.

  Serija Tačke na patrulji predstavi sedem junaških kužkov, ki jih vodi fant Ryder. Skupaj pokažejo, da nobena naloga ni prezahtevna, noben mladiček ni premajhen in delijo lekcije za vse o državljanstvu, družbenih veščinah in reševanju težav. Skupaj si bomo pogledali šest novih epizod: Tačke rešijo pingvine iz džungle,Tačke rešijo gasilca, Tačke preprečijo stopitev, Tačke in skrivnost izginulih telefonov, Tačke rešijo festival melon ter Tačke rešijo kravo, s katerimi se naši junaki podajajo v razburljive avanture.

   

 • sob
  28
  Sep
  2019
  17:00Mladinski center Mengeš

  Movie night risanka – Incredibles (Neverjetni), v soboto, 28.9., ob 17:00,  v AIA - Mladinskem centru Mengeš, Slovenska c. 28.

  Vstop je prost!