Koledar dogodkov

 • sre
  29
  Dec
  2021
  18:00Mestni kino Domžale

  Norveška, december 1942. Desetletna Gerda se, ogrnjena z modrim pregrinjalom in lesenim mečem, preganja po hiši in oživlja pustolovščine svojih najljubših treh mušketirjev. Vojna se je skoraj ne dotakne – dokler ji tik pred božičem ne odpeljejo staršev, ki naj bi sodelovala z odporniškim gibanjem in v kleti skrivala judovska otroka. Ko s starejšim bratom Ottom, ki se že naivno spogleduje z nacizmom, v kleti po očetovih navodilih res odkrijeta brata in sestro, Daniela in Sarah, se Gerda v mušketirskem duhu poguma, pravičnosti in zvestobe dani besedi odloči, da jima bosta z Ottom pomagala pobegniti na Švedsko, kjer ju čaka oče. Vsi štirje se podajo na nevarno pot.

   

 • sre
  29
  Dec
  2021
  20:00Mestni kino Domžale

  Zgodba z zahodne strani pripoveduje klasično zgodbo o rivalstvu med dvema uličnima tolpama iz različnih etnilčnih ozadij ter prepovedani mladi ljubezni v New Yorku leta 1957. Filmska oživitev dolgoletne odrske uspešnice združuje najboljše iz Brodwayja in Hollywooda, saj jo je ustvarila nadarjena ekipa ustvarjalcev, na čelu z oskarjevcem Stevenom Spielbergom in nadarjenim scenaristom ter pisateljem Tonyjem Kushnerjem.

   

 • čet
  30
  Dec
  2021
  10:00Mestni kino Domžale

  + počitniška delavnica

  Deklica Eliza živi z očetom, teto, gosko in miško v vasi sredi zasneženega gozda, kjer so doma zelo pozabljivi ljudje. Vaščani so že davno nazaj pozabili na božič. Eliza skoraj vsak dan pozabi nekaj novega, njen očka pa pozablja celo spati. Teta Maja je izumiteljica, toda ne spomni se, kaj želi izumiti. V noči pred 24. decembrom se Eliza zbudi s čudnim občutkom. Zdi se ji, da je imela čudne sanje. Na podstrešju najde stari leseni adventni koledar, na katerem piše »božič«. Odpravi se do tesarja Andersena, da bi izvedela, kaj božič sploh je. V nočni dogodivščini Eliza spozna bistvo božiča in pred njo je velik izziv – kako božič pripeljati nazaj v pozabljivo vas. Ji bo uspelo pričarati nepozaben božič?

 • čet
  30
  Dec
  2021
  17:00 - 17:50Knjižnica Domžale

  Vabimo vas, da se nam ponovno pridružijo pri poslušanju pravljic.

  Vsak četrtek bo pravljičarka otroke popeljala v svet pravljičnih junakov in ustvarjanj. Na popotovanju jih čakajo zabavne in iskrene prigode pravljičnih junakov.

  Pravljice boste lahko poslušali vsak četrtek med 17.00 in 17.50.

  priporočena starost: 4+

  30. december 2021, ob 17.00: GOSPA ZIMA • SPLETNA PRIJAVA

  Več o dogodku si lahko preberete tukaj.

   

 • čet
  30
  Dec
  2021
  17:30Mestni kino Domžale

  Vojak na misiji v tujini Markus se mora vrniti k svoji najstniški hčerki Mathilde, ko njegova žena umre v železniški nesreči. Zdi se, da gre samo za smolo, nato pa se pojavi matematični genij Otto s svojima ekscentričnima prijateljema Lennartom in Emmenthalerjem. Otto je bil prav tako potnik na vlaku. Prepričan je, da je nekdo načrtno povzročil nesrečo. Dokazov je vedno več in Markusu postane jasno, da je šlo za natančno izpeljan umor, njegova žena pa je bila le naključna žrtev. Nova komedija Andersa Thomasa Jensna je moderna zgodba o skupnosti, žrtvovanju in tem, kar našemu življenju daje smisel.

 • čet
  30
  Dec
  2021
  20:15Mestni kino Domžale

  Na podlagi stripa »The Secret Service« Marka Millarja in Davea Gibbonsa nas novo nadaljevanje franšize King's Man pripelje do začetka njihove zgodbe. Film je postavljen v čas okoli leta 1900 in sledi družbi največjih umov, tiranov in kriminalcev tistega časa, ki načrtujejo vojno, s katero bi pogubili milijone ljudi. Da bi jih ustavili, je ustanovljena neodvisna obveščevalna služba, ki jo vodi Duke of Oxford (Ralph Fiennes).

   

 • pet
  31
  Dec
  2021
  0:00Knjižnica Domžale - spletni dogodek

  Prepustite se toku izbranih besed, fotografije in glasbe

  Vsi ljudje smo že izkusili, kako dobrodejno vplivajo na nas besede, še posebej v težkih časih, kako nas pesem sprosti ali nam da občutek, da nismo sami. Knjige nas peljejo na potovanje skozi oči drugega, ki se je namenil tja, kjer je nam neprijetno ali kamor si ne upamo. 

  Vabimo vas, da vstopite v čudoviti svet besed in se predate izbranim odlomkom ali mislim iz knjig ... Odkrijte skrivnostni svet knjig ... Prepustite se valovom besed, fotografije in glasbe.

   

 • pet
  31
  Dec
  2021
  10:00Mestni kino Domžale

  + počitniška delavnica

  Koala Buster Moon (oskarjevec Matthew McConaughey) je gledališče New Moon spremenil v pravi hit v mestu, a njegovi cilji so mnogo višji – želi si prvi nastop v gledališču Crystal Tower v glamuroznem Redshore Cityju. Ker pa nima nobenih poznanstev ali drugih povezav, bo moral Buster s svojo ekipo slediti nori ideji: v njihovi predstavi bo zaigral tudi legendarni rocker Clay Calloway. A težava je v tem, da Buster še nikoli ni srečal Claya, umetnika, ki se je pred več kot desetimi leti po ženini smrti umaknil iz javnosti.