Koledar dogodkov

Event Information:

 • sob
  23
  Jan
  2021

  Koncert Simfoničnega orkestra Cantabile: Božič v Ljubljani 2019

  18:00domžalec.si

  Danes ob 18. uri bomo na našem portalu predvajali tretji koncert cikla “Sobotni večeri za glasbene sladokusce”, v okviru katerega tri sobote zapored ekskluzivno predvajamo koncerte Simfoničnega orkestra Cantabile, ki v letošnjem letu praznuje 10-letnico delovanja. Danes zvečer si boste lahko ogledali koncertni večer “Božič v Ljubljani 2019”. Gre za tradicionalni glasbeni dogodek v prestolnici, ki vsako leto privabi veliko obiskovalcev. Koncert bomo na našem portalu predvajali v sodelovanju s Simfoničnim orkestrom Cantabile in Foto, kino in video klubom Mavrica Radomlje, Sekcija Mengeš.

  Koncertni večer z naslovom Božič v Ljubljani 2019 je tradicionalni glasbeni dogodek v prestolnici. Tudi leta 2019 so nas ustvarjalci in nastopajoči z glasbo popeljali v praznični večer, ki ga je uvedla čudovita uvertura Andreja Missona. Pevsko bosta božični koncert oplemenitila izjemna pevska solista, sopranistka Mojca Bitenc Križaj in baritonist Domen Križaj. Z izbrano umetniško besedo je koncert obogatil Matej Kavčič. Iz vrst orkestra so se v solistični vlogi predstavili trobentača Jernej Gantar in Urban Kolar ter violinistka Vivijana Rogina. Ko je Čajkovski pisal uverturo Romeo in Julija je bil z mislimi seveda pri ljubezni. Z vso širino slovanske duše je ustvaril eno svojih najlepših simfoničnih del, ki bo obogatila tudi letošnji praznični koncert. Dirigent Marjan Grdadolnik, pevski in inštrumentalni solisti, člani orkestra ter združenega pevskega zbora vabijo na praznično glasbeno slavje – Božič v Ljubljani 2019!

  Kratka statistika orkestra ob 10-letnici (2011-2021)

  Izvedel preko 115 koncertov doma in na tujem. Gostoval v Franciji, Italiji, Avstriji in Švici. Omogočil preko 70 solističnih nastopov mladim nadarjenim glasbenikom. Sodeloval s številnimi skupinami in drugimi glasbenimi izvajalci. Igral v 35 različnih mestih po Sloveniji, 11 krat nastopal v Gallusovi dvorani Cankarejevag doma v Ljubljani in sodeloval z 12 različnimi pevskimi zbori pri izvedbah vokalno instrumentalnih del. Izvedel več krstnih izvedb, ki so bile napisane prav zanj. Vabila za sodelovanje in koncerta pa še prihajajo od vsepovsod.

  Več o Simfoničnem orkestru Cantabile si lahko ogledate na povezavi tukaj. Spremljate pa jih lahko tudi preko njihove FB strani.

  Koncert si lahko ogledate v videu spodaj: