Koledar dogodkov

Event Information:

 • sre
  16
  Sep
  2020

  Izzivi podeželja v občini Domžale

  17:00Slamnikarski park Domžale

  Stičišče Središče v sodelovanju z Zvezo slovenske podeželske mladine pripravlja cikel predvidoma osmih posvetov med občinami in nevladnimi organizacijami z naslovom: IZZIVI PODEŽELJA v Osrednjeslovenski regiji.

  Posvet bo potekal 16.9. 2020 ob 17.00 - v Slamnikarskem parku (rezervna lokacija v primeru slabega vremena pa je Domžalski Dom).

  Cilj posveta je pregled aktivnosti in predlogi deležnikov za izboljšanje položaja razvoja podeželja in dolgožive družbe.

  Vsebina posveta:

  ♦ Pozdrav in predstavitev vsebine srečanja
  ♦ Predstavitev ključnih izzivov (razvoj podeželja, mladi kmetje, aktivna participacija, občinski razpisi, pametne vasi in dolgoživa družba)
  ♦ Pogovor o izzivih, s katerimi se srečujete in oblikovanje priporočil
  ♦ Predstavitev zaključkov predstavnikom Občine Domžale - podžupanji Renati Kosec, nadejamo pa se tudi obiska župana Tonija Dragarja.

  Izhodišča za posvet pa so objavljena tukaj: https://sticisce-sredisce.si/izzivi-podezelja/.

  Priporočila prvega posveta na ravni cele regije pa tukaj: https://sticisce-sredisce.si/izzivi-podezelja-porocilo-1-posveta/

  ✎Proces
  Proces vsakega posvetovanja bo potekal tako, da bo na osnovi izhodišč med društvi, zavodi in drugimi nevladnimi organizacijami ter kmeti predhodno pripravljena anketa (https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSe6cPVIDlxVFEWAszwH9sALY7UnJZbdE-mqmoKCQ-Df_AwM6Q/viewform), s katero bomo ugotavljali stališča organizacij (torej vas) do izpostavljenih tematik.

  ▶ Po posvetu bomo organizatorji v povezavi z organizacijami, ki spadajo pod določene občine, spremljali uresničevanje zavez.

  Vabimo vas (mlade kmete, predstavnike društev, zasebnih zavodov in drugih nevladnih organizacij), da se udeležite posveta in se nanj tudi prijavite.