Koledar dogodkov

Event Information:

 • pon
  02
  Dec
  2019

  Druženje z babico

  10:30MGC Bistrica Domžale

  Poznate refren pesmi: »Ure, dnevi, leta tečejo«? Izvajalec je Werner, ritem in spevnost pesmi pa včasih prekrijeta dejansko sporočilnost, ki je v tem primeru še kako pomembna. »Ure, dnevi, leta tečejo in nikoli se ne vrnejo, živi prav za vsak trenutek zdaj, ker ga jutri več ne bo nazaj.«

  Najverjetneje vsak izmed nas doživlja čas na sebi lasten način. Enim »gre« (pre)hitro, drugim malce počasneje. Nekaterim pa se morebiti celo zdi, kot bi se na trenutke celo ustavil. Kljub našim občutjem, pa veljajo objektivna dejstva, katerim ni mogoče oporekati. Še več. Čas ima svoje fizikalne zakonitosti, ki pa niso v naši domeni.
  Ne glede na to, pa ima vsak izmed nas možnost, da dani čas izkoristi in zapolni na način, kot misli, da je zanj najbolj prav. Pa naj si gre za lenarjenje ali aktivno udejstvovanje.

  Ne glede na naše želje in hrepenenja, pa se bo za vsakega izmed nas nekoč, nekega dne, čas tudi iztekel. Nihče od nas pa ne ve, kdaj natanko se bo zgodilo. Kar vemo je zgolj in samo to, da nekoč, nekje, se pač bo. Vmes pa je življenje. S številnimi možnostmi in priložnostmi. Izzivi in preizkušnjami. Doživetji in občutji.

  V MGC Bistrica so se odločili, da želijo preostali čas stanovalcev zapolniti s spoštovanjem in upoštevanjem njihove edinstvenosti. Spodbujanjem kreativnosti in zanimanj, saj je vsak v svoji unikatnosti in drugačnosti, košček mozaika, ki se vsakič znova sestavlja in na novo oblikuje vzdušje in podobo vsakega izmed dogodkov, ki jih organizirajo. Vse to v želji po pričaranju vzdušja sprejetosti in sproščenosti. Tiste domačnosti.

  Druženje z babico

  Babica z občutkom in mehkobo bere pravljico. Otroci v spremstvu učiteljic pozorno poslušajo. Na kavču, ob babici in v krogu, na svoj način spremljajo izrečene besede. Urini kazalci tečejo svoj ritem in po uvodnem branju se vedno znova razvije drugačno dogajanje. Odvisno od počutja in razpoloženja tako obiskovalcev, kakor tudi babice. Najsibodi gre za prepevanje otrok, ali pogovor z babico. Spraševanje babice po njenem življenju ali želja po delitvi svoje izkušnje z njo in ostalimi. To so trenutki, ki hitro minejo. Srca pa vedno znova napolnijo s toplino in hvaležnostjo. V slovo pa pustijo dragocen spomin na izkušnjo, zapisano v srcih. V ponedeljek 2. decembra 2019, ob 10:30 uri bo babica znova brala pravljico otrokom iz Osnovne šole Domžale.

  Avtor: Petra Petravič; Foto: MGC Bistrica