Koledar dogodkov

Event Information:

 • čet
  12
  Sep
  2019

  Vpis v alpinistično šolo

  20:00Planinsko društvo Domžale (Kopališka 4)

  Alpinizem je dejavnost, ki združuje hojo, plezanje in smučanje v gorskem svetu, predvsem v stenah, zaledenelih slapovih in na ledenikih. Gre torej za dejavnost, ki je izpostavljena določenim nevarnostim, zato je za varno uživanje v njegovih lepotah treba imeti določeno znanje vrvne tehnike in tehnike gibanja. Vsega tega se lahko naučite v Alpinistični šoli Alpinističnega odseka Planinskega društva Domžale.

  Če ste si vedno želeli spoznati svet navpičnih sten, ledu in širnih ledeniških planjav, vas vabimo k vpisu v alpinistično šolo Alpinističnega odseka Planinskega društva Domžale in začnite uživati v »luftu pod ritjo!«

  Alpinistična šola traja od septembra 2019 do junija 2020, obsega predavanja, praktične vaje, treninge na umetni steni ter skupne ture v plezališča in hribe.

  Vpis: 12. 9. 2019, ob 20. uri v prostorih društva (Kopališča cesta 4, Domžale). Več informacij na www.aodomzale.si

  Cena alpinistične šole znaša 400 € za odrasle oz. 300 € za študente. Cena zajema organizacijo šole, izvedbo predavanj in tur ter praktičnih vaj na umetni steni na Rodici z vključeno letno uporabnino stence.

  Pogoj za pristop k šoli je starost vsaj 18 let. Ob pisnem soglasju staršev, je možen pristop tudi starejšim od 16. leta. Priporočene so izkušnje obiskovanja gora po planinskih poteh vseh zahtevnosti in v vseh letnih časih.

  Za več informacij se lahko obrnete na načelnika AO PD Domžale, Mateja Ogorevca (mogorevc@gmail.com).

  Nekaj zapisov z lanske šole najdete tudi na www.aodomzale.si/alpinizem/alpinistica-sola/.

  Vabljeni v našo sredino – veseli vas bomo in na vso moč se bomo trudili, da naša strast postane tudi vaša!

  Tekst in foto: Alpinistični odsek, Planinskega društva Domžale