Koledar dogodkov

Event Information:

 • tor
  16
  Apr
  2019

  Po navdihu Igre rož

  18:00Dom kulture Kamnik

  Kamnik je lani konec maja in začetek aprila gostil prireditev Igra rož, ki so jo skupaj organizirali Zavod za turizem, šport in kulturo Kamnik, Arboretum Volčji Potok ter Sekcija cvetličarjev in vrtnarjev pri Obrtno-podjetniški zbornici Slovenije. Organizatorji so takrat k sodelovanju povabili tudi slikarje, ki so na ulici slikali po navdihu same prireditve.

  Vljudno vas vabimo na slavnostno odprtje razstave Po navdihu Igre rož, ki bo v torek, 16. aprila 2019, ob 18. uri v Domu kulture Kamnik. Ob odprtju razstave bodo zbrane nagovorili direktor Zavoda za turizem, šport in kulturo Kamnik dr. Tomaž Simetinger, kustosinja Galerije Miha Maleš Saša Bučan in podžupan Občine Kamnik dr. Jernej Markelj. Razstava slik nastalih v času prireditve bo v Galeriji Doma kulture Kamnik na ogled od 16. aprila do 13. maja 2019.

  (Foto: Klemen Brumec/Zavod za turizem, šport in kulturo Kamnik)

  Igra rož je lani v središču Kamnika med seboj povezala naravno in kulturo dediščino. Za okrasitev mesta so poskrbeli najboljši slovenski cvetličarji, saj je prireditev štela tudi za državno prvenstvo v cvetličarstvu. Dogajanje pa so zabeležili tudi slikarji na ulici. Na razstavi Po navdihu Igre rož bodo na ogled njihove umetnine.