Koledar dogodkov

Event Information:

 • tor
  12
  Feb
  2019

  Tekma sezone: Helios Suns - Petrol Olimpija

  19:00Športna dvorana Domžale

  Domžalske košarkarje v torek, 12. 2. 2019, čaka obračun, ki bo v veliki meri odločil, ali bodo Sunsi državno prvenstvo nadaljevali v Ligi za prvaka ali ne. Ob 19. uri v domžalsko športno dvorano prihaja Petrol Olimpija, Domžalčane pa med najboljših šest v prvenstvu zagotovo pelje zmaga nad Ljubljančani.

  Pet potnikov v Ligo za prvaka je že znanih; Sixt Primorska, Krka, Hopsi Polzela, Petrol Olimpija in Rogaška so si že priigrali mesto med najboljšimi šestimi ekipami lige, za zadnjo prosto vstopnico pa se borijo še Helios Suns inZlatorog s trenutno 8 zmagami, ter Šenčur in Šentjur z zmago manj, a v zadnjem krogu tudi igrata med sabo, tako da bo poražena ekipa zagotovo ostala brez možnosti po napredovanju.

  Domžalčani so odvisni samo od sebe. Ne glede na ostale rezultate, se bodo v primeru zmage nad Olimpijo zagotovo uvrstili v Ligo za prvaka, saj imajo z Laščani boljše razmerje na dveh medsebojnih tekmah (+22, -5).

  Zmaga je seveda potrebna, v primeru da Zlatorog doma premaga Ilirijo. V primeru poraza Zlatoroga, bi lahko Domžalčani napredovali tudi z morebitnim porazom proti Olimpiji, a v tem primeru do zmage ne bi smel priti Šentjur, ki bi bil v krogu treh ekip z enakim izkupičkom (8 zmag/10 porazov), zaradi dveh zmag nad Laščani, v najboljšem položaju.

  Dejan Jakara, trener Helios Sunsov: "Tekmo z Olimpijo moramo dobit, če želimo v Ligo za prvaka. Smo v položaju, ko smo odvisni sami od sebe, tako da bo ekipa morala pokazati pravi karakter. Na obračun z Ljubljančani se pripravljamo, kot na vsako drugo tekmo, čeprav ne vemo, v kakšni zasedbi bodo zaigrali. Mi bomo dali vse od sebe, da tekmo dobimo, verjamem pa, da bomo imeli za sabo tudi glasne navijače, ki jih v čim večjem številu vabim na torkov obračun."

  Torej, v torek, ob 19.00, mora Športna dvorana Domžale pokati po šivih! Vstop je za vse otroke do 14. leta BREZPLAČEN, rabimo vse zveste, predvsem pa najbolj glasne navijače, kar jih premorejo Domžale in okolica; VABLJENI!