Koledar dogodkov

Event Information:

 • sob
  18
  Mar
  2023

  Banksy v Trstu in Revoltella

  7:30Trst

  Odhod izpred KDFBD

  Galerija se bo tokrat potepala v Trstu na dveh razstavah: ogledali si bomo Banksyjeve grafite in razstavo umetnin – v glavnem kipov iz obdobja od Canove do danes.

  Izjemno razvpiti grafitar iz Bristola, ki po celem svetu – še zlasti pa po nevralgičnih mestih naše zblojene civilizacije spreja kritične, poetične in zelo vpadljive grafite. Ima mnogo posnemovalcev, a nekako verjamemo, da je kustos razstave, ki je strokovnjak v preučevanju Banksya, izbral reprezentativna dela. Banksyjeva dela so razstavljena v Salone degli Incanti, nekdanji mestni ribarnici.
  V muzeju Revoltella pa si bomo ogledali kiparsko klasiko iz njihove zbirke, ki nas bo prestavila v čase, ko so umetniki znali izdelati zanimive umetnine iz klasičnih materialov. Vodil nas bo Jurij Smole.

  Na potep odidemo v soboto 18. marca 2023 ob 7.30 izpred KDFB, vrnemo se pozno popoldne.
  Cena strokovne ekskurzije vključuje prevoz, vodenje, organizacijo in nezgodno zavarovanje (turistično zavarovanje si uredite sami) in odvisna od števila udeležencev in sicer:
  20 do 29 oseb 30 - 39 oseb 40 oseb in več
  80,00 eur 55,00 eur 42,00 eur

  Prijave sprejemamo do srede, 8. marca oziroma do zasedbe mest na avtobusu tokrat izključno na agencijo Lacosa FK po e pošti lacosa.fk@gmail.com ali na telefon 040 218 857.

  Prijava je veljavna po vplačilu akontacije v znesku 42,00 eur.
  Vstopnini v višini 22,50 eur (Banksy: 15,50 eur in Revoltella: 7 eur) bomo pobrali na avtobusu ter uredili ostala poplačila.

  Ob morebitni odpovedi agencija zadrži 15 eur prijavnine.

  Prijazno vabljeni!