Koledar dogodkov

Event Information:

 • tor
  24
  Jan
  2023

  Irena Cerar: PRAVLJIČNA POPOTNICA: Prišel je strah

  19:00Knjižnica Domžale

  Pripovedovalski večer za odrasle zaradi bolezni ODPADE

  Sodite med tiste, ki jim ob novih, neznanih rečeh zaigra srce, ali vas stisne pri srcu? Česa vas je najbolj strah? Da nas bodo v novem letu čim manjkrat trgali strahovi, je Irena Cerar, pripovedovalka, urednica in avtorica serije priljubljenih pravljičnih vodnikov, pripravila zdravilno mešanico zgodb. Nabrala jih je v koroškem pripovednem izročilu.

  Besede imajo moč, da strahove razredčijo.

  Preverimo!

  Ko je Irena pripravljala svoj zadnji vodnik Pravljične poti brez meja, je naletela na veliko ljudskih pravljic, ki so ji bile všeč, a jih zaradi različnih azlogov ni mogla vključiti v vodnik. Zato jih pripoveduje na pripovedovalskih dogodkih v domžalski knjižnici, ki od letošnjega leta nosijo ime Pravljična popotnica. Do sedaj smo se že sprehodili po beneškem, rezijanskem, porabskem, istrskem izročilu ter zajemali iz zbirateljske malhe Matije Valjavca, Jakoba Volčiča ter Milka Matičetovega.

  Pravljične poti brez meja so že četrti iz serije njenih pravljičnih vodnikov, ki jih je izdala založba Sidarta. Ob izidu 2021 je pritegnil veliko medijske pozornosti, na lanskem Slovenskem knjižnem sejmu pa je bil nominiran za naj knjigo leta. Bralci so mu izglasovali drugo mesto.

  Na dogodku bo mogoče Pravljične poti brez meja kupiti s popustom.

  Vstop prost! Vabljeni!

  Org.: Irena Cerar, Knjižica Domžale

  Foto: Luka Dakskobler