Koledar dogodkov

Sorry, the requested event is not available!
 • sre
  26
  Jan
  2022
  0:00Knjižnica Domžale - spletni dogodek

  Nove ideje za branje

  Tokrat vam prestavljamo zbirke zgodbic, primerne za branje v dolgih zimskih večerih. Predstavljene knjige so namenjene poslušanju in postopnemu usvajanju bralnih veščin, vse imajo tudi oznako zlata hruška.

   

 • sre
  26
  Jan
  2022
  17:30Mestni kino Domžale

  Alana in Gary se prvič srečata na fotografiranju na njegovi srednji šoli. Alana ni več študentka, temveč mlada ženska, ki se želi dokazati kot pomočnica fotografa. Gary se je že uveljavil kot igralec - in to ji takoj pove, da bi nanjo naredil vtis. Njegova nadnaravna samozavest jo zabava in navduši in tako vzpostavita iskren, pa tudi malce neroden odnos. Ker si Gary želi, da si se z Alano še bolj povezal, izkoristi priložnost in jo povabi, da bi bila njegova spremljevalka med televizijskim nastopom v New Yorku, ona pa privoli. Televizijski nastop ne gre ravno po načrtih, in ko se vrneta v Kalifornijo, se vsak od njiju sprašuje o svoji prihodnosti. Čez čas, ko se njuno prijateljstvo krepi, Gary išče možnosti za delo izven igralstva ter postane nadobudni podjetnik, ki prodaja vodne postelje in odpira lokal s fliperji, medtem pa Alana resno razmišlja o svoji karieri, vključno z igranjem.
  Sama ali drug ob drugem Gary in Alana doživita vrsto razburljivih in grenko-sladkih razsvetljenj – bližnje srečanje s slavnim igralcem (ki ga upodobi Sean Penn), hollywoodskim producentom (Bradley Cooper) in lokalnim politikom (Benny Safdie). Oba krmarita skozi čas in kraj, ki jima prinašata vznemirjenje ob prvi ljubezni, vstop v odraslost in odkrivanje na novo odkritega potenciala – morda predvsem drug v drugem.

 • sre
  26
  Jan
  2022
  20:15Mestni kino Domžale

  Francoska depeša je ljubezensko pismo novinarjem, postavljeno v pisarne ameriškega časopisa v izmišljenem francoskem mestu 20. Stoletja. Wes Anderson (Grand Budapest Hotel, Otok psov, Nadarjeni gospod Lisjak) oživi zbirko treh zgodb, objavljenih v francoskem časopisu s sedežem v izmišljenem mestu Ennui-sur-Blase. Film se zgleduje po Andersenovi ljubezni do časopisa The New Yorker, nekateri liki in dogodki v filmu pa temeljijo na ekvivalentnih iz revije oziroma iz resničnega življenja.

 • čet
  27
  Jan
  2022
  0:00Knjižnica Domžale - spletni dogodek

  e-pravljica in e-ustvarjalnica

  Za vas smo pripravili pravljično urico v spletni obliki.

  Vsak četrtek vas vabimo k poslušanju nove pravljične urice NEKOČ, NEKJE ...  in ustvarjanju z Laro.

  pravljičarka: Lara Nemec

  priporočena starost: 2+

   Prisluhnimo pravljici

  MAČKA IN MIŠI
  e-pravljica

   Skupaj ustvarjajmo!

  MAČEK
  e-ustvarjalnica

  Potrebujemo:
  · papir /bel, roza/
  · lepilo
  · škarje
  · črna tempera
  · vilice
  · čopič

  Se vidimo prihodnji četrtek! Vabljeni!

   

 • čet
  27
  Jan
  2022
  17:00 - 17:50Knjižnica Domžale

  27. januar 2022, ob 17.00: PRIJATELJ, KOT SI TI • SPLETNA PRIJAVA

  Vabimo vas, da se nam ponovno pridružite pri poslušanju pravljic.

  Vsak četrtek bo pravljičarka otroke popeljala v svet pravljičnih junakov in ustvarjanj. Na popotovanju jih čakajo zabavne in iskrene prigode pravljičnih junakov.

  Obvezna je predhodna SPLETNA PRIJAVA.

  Pravljice boste lahko poslušali vsak četrtek med 17.00 in 17.50.

  priporočena starost: 4+

   

 • čet
  27
  Jan
  2022
  18:00Mestni kino Domžale

  Par brez otrok, ki živi na odmaknjenem islandskem podeželju, nekega dne v svojem ovčjem hlevu odkrije nenavadno darilo matere narave. A vsak čudež ima svojo ceno … Razpoloženjski hibrid družinske drame in islandske ljudske pripovedke je osvojil nagrado za izvirnost v sekciji Posebni pogled v Cannesu ter nagrado za najboljši celovečerec v Sitgesu.
  festivali, nagrade Cannes (nagrada za izvirnost v sekciji Posebni pogled, palm dog – velika nagrada žirije); Sitges (nagrada za najboljši celovečerec, najboljšo igralko in režijskega debitanta); nagrada Evropske filmske akademije za najboljše vizualne učinke; Evropski festival fantastičnega filma v Strasbourgu (posebna omemba žirije); Science+Fiction festival v Trstu (nagrada RAI4, nagrada spletnih kritikov); eden petih najboljših tujejezičnih filmov po izboru National Board of Review; islandski kandidat za oskarja

 • čet
  27
  Jan
  2022
  19:00Knjižnica Domžale

  pripovedovalski večer za odrasle

  Pravijo, da so včasih v vsaki rezijanski hiši znali povedati kakšno pravljico o lisici. Dve leti so si menda vneto pripovedovali samo lisičje in naravnost tekmovali med seboj, kdo si bo izmislil kaj imenitnejšega.
  Zato si je Irena Cerar, pripovedovalka in avtorica Pravljičnih poti brez meja, v tretjem avtorskem večeru iz letošnjega cikla izbrala nekaj najljubših lisičjih zgodb. Prefriganih in duhovitih, da bi nam hitreje minila zima. Kdo ve, morda se med rezijanske lisičje prikrade tudi kakšna iz Benečije – pri lisicah nikoli ne veš!

  Rezija, prelepa dolina na italijanski strani Kanina, je eden od petdesetih izletniških predlogov v zamejstvo, ki jih opisuje Irenin novi vodnik Pravljične poti brez meja. To je že četrti iz serije njenih pravljičnih vodnikov, ki jih je izdala založba Sidarta. Ob izidu je pritegnil veliko medijske pozornosti, na letošnjem Slovenskem knjižnem sejmu pa je bil nominiran za naj knjigo leta. Bralci so mu izglasovali drugo mesto.

  Rezija pa ni samo skrivnostna izletniška lokacija, pač pa tudi bogata zakladnica ljudskih pripovedi, iz katere radi jemljejo tudi sodobni pripovedovalci.

  »Rezijanska dolina namreč leži tako odmaknjena in sama zase, da ne glede, kako jo imenujete – zgubljen otok sredi morja, mrtev rečni rokav, zavetrni kotiček v osrčju Alp – ona pač hrani izročila, ki sta jih drugod že zdavnaj odplavili plima in oseka, odnesle povodnji, odpihnili vetrovi,« je dejal največji rezijanski raziskovalec dr. Milko Matičetov.

  Na dogodku bo mogoče Pravljične poti brez meja kupiti s popustom.

  org.: Irena Cerar, Knjižnica Domžale

  Foto: Luka Daksobler

   

 • čet
  27
  Jan
  2022
  19:00Knjižnica Domžale

  Predavanje in delavnica po knjigah dr. Michaela Duffa Newtona, dr. Brucea Goldberga, Donalda Neal Walscha, Garya Zukava, Roberta Schwartza, dr. Joea Dispenze, Jamesa Van Praagha, Brucea H. Liptona in ostalih avtorjev

  "Predavanje in delavnica o prebujanju vsakega posameznika s pomočjo duhovnega univerzalnega znanja. Predavanje in delavnica sta spodbuda k iskanju resnice o tem, kdo sploh smo in od kod izviramo."

  Predavanje z delavnico bo v torek, 11. januarja 2022, ob 17.30 v računalniški učilnici Knjižnice Domžale. Predavanje in delavnico bo vodil Denis Boljka.

  Predavanja z delavnico bodo 2x mesečno ob torkih in sicer:

  • 11. in 25. januarja 2022
  • 9. (sreda) in 22. februarja 2022
  • 8. in 22. marca 2022
  • 12. in 26. aprila 2022
  • 10. in 24. maja 2022
  • 7. junija 2022

  Obvezne prijave: denis.boljka@hotmail.com

  Več o delavnici na povezavi.

  Obisk delavnice je mogoč ob izpolnjevanju pogoja PCT.

   

 • čet
  27
  Jan
  2022
  20:15Mestni kino Domžale

  Brezčasna zgodba o ljubezenskem trikotniku, v katerem so ujeti dekle in dva moška, ki se borita za njeno srce. Človek pred svojim časom, Cyrano de Bergerac (Peter Dinklage), zna zaslepiti bodisi s svojimi ostrimi besedami, bodisi z briljantnim mečevanjem v dvoboju. A ker je prepričan, da zaradi svojega videza ni vreden ljubezni svoje predane prijateljice, žareče Roxanne (Haley Bennett), ji Cyrano svojih čustev še ni izlil - in Roxanne se je na prvi pogled zaljubila v Christiana (Kelvin Harrison, Jr.). Slednjemu Cyrano pomaga, da bi osvojil njeno srce in namesto njega piše ljubezenska pisma.

 • pet
  28
  Jan
  2022
  18:00Mestni kino Domžale

  Alma je znanstvenica, zaposlena v slovitem Pergamonskem muzeju v Berlinu. Da bi si zagotovila finančna sredstva za svoje raziskave, privoli v sodelovanje pri nenavadnem eksperimentu. Tri tedne bo morala sobivati s humanoidnim robotom, ki naj bi se v tem času preobrazil v Alminega idealnega partnerja. Tako znanstvenica spozna Toma, čednega robota v človeški podobi, ki je ustvarjen za to, da jo osreči. Le kaj bi lahko šlo narobe? Komična zgodba, ki raziskuje človekovo dojemanje ljubezni in hrepenenja ter se poglobi v vprašanje, kaj nas dela ljudi.
  nagrade
  Berlinale (srebrni medved, Maren Eggert)