Javni poziv COVID-19 za nakup zaščitne opreme

Slovenski podjetniški sklad je objavil Javni poziv COVID-19 za nakup zaščitne opreme. Mikro, malim in srednje velikim podjetjem je na voljo skupno 10 milijonov evrov finančnih sredstev za nakup zaščitne opreme, od tega bo Evropski sklad za regionalni razvoj prispeval 7,2 milijona evrov.

Namen javnega poziva je zagotovitev ustrezne varnosti zaposlenih in varnega poslovanja podjetij v času epidemije COVID-19 oziroma po njej kot preventiva pred ponovnim širjenjem virusa. V okviru projekta se bo sofinanciral nakup zaščitne opreme (pralnih obraznih zaščitnih mask, obraznih zaščitnih mask za enkratno uporabo, zaščitnih rokavic, razkužil, brezstičnih termometrov za merjenje telesne temperature) za zagotovitev ustrezne zaščite pred okužbami in širjenjem virusa COVID-19.

Posamezno podjetje bo lahko prejelo do 9.999,00 evrov pomoči. Prijavijo se lahko mikro, mala in srednje velika podjetja z najmanj 5 zaposlenimi, organizirana kot gospodarske družbe, samostojni podjetniki posamezniki ali zadruge. Ostali pogoji, ki jih mora podjetje izpolnjevati, so razvidni iz Javnega poziva COVID-19 za nakup zaščitne opreme, ki je objavljen v Uradnem listu RS in dostopen na spletni strani Slovenskega podjetniškega sklada.

Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.

Miha Ulčar; Foto: Slovenski podjetniški sklad

 

Komentarji uporabnikov
Tagi