Domžalske investicije v teku

Pomlad je s seboj prinesla nadaljevanje, zaključevanje in začetek gradbenih del. V občini Domžale se zaključujejo dela na vrtini na Kolovcu in postavitev sanitarne enote na stadionu, ki bo na voljo za uporabo tudi sprehajalcem na rekreacijski poti ob Kamniški Bistrici. V aprilu je bilo končano asfaltiranje cestišča na Virski cesti, na kateri je bil lani izveden pločnik in vsa komunalna infrastruktura. Končana so tudi dela na pasjem igrišču na Viru, ki pa bo odprt po zatravitvi.

Priprave na prenovo bazena potekajo v skladu s pričakovanji. Projekti, popisi in načrti so pripravljeni, tako da se v kratkem pričakuje izbor izvajalcev, uvedba v delo pa predvidoma v začetku julija. Za prenovo kotalkališča je že podpisana pogodba z izvajalcem gradbenih del, prenova naj bi bila končana pred zimo. Projekt obnove bo zajemal odstranitev obstoječega platnenega šotora ter postavitev nove večnamenske športne dvorane montažne izvedbe, ki bo zagotovila urejeno športno podlago za kotalkanje, nogomet, košarko, odbojko in badminton. Z možnostjo delitve dvorane na dva ločena prostora bo omogočena tudi sočasna vadba različnim vadbenim skupinam.

Še pred poletjem naj bi se začela tudi gradnja kanalizacije in dela na vodovodu Želodnik ter sanacija pločnikov na mostu čez Račo v Dobu. Ob ugodnem vremenu bo potekalo popravilo poškodovanega zidu na pokopališču v Homcu. Pridobiva se gradbeno dovoljenje za ureditev manjšega kraka kanalizacije v Dolenji vasi, v Ihanu pa se bo sanirala streha na mrliški vežici.

Predvidoma letos naj bi se začela težko pričakovana prizidava in rekonstrukcija Osnovne šole Roje, za katero je pravnomočno gradbeno dovoljenje pridobljeno, popisi so pripravljeni, podpisana je tudi medobčinska pogodba med občinami soustanoviteljicami in soinvestitorkami. Poleg Domžal so to še Lukovica, Mengeš, Moravče in Trzin.

Na Občini Domžale je v teku tudi priprava ali novelacija projektne dokumentacije, pridobivanje projektnih predlogov, gradbenega dovoljenja za več investicij, kot so: skate park, prizidek Osnovne šole Preserje pri Radomljah, most čez Kamniško Bistrico pri parku Martina Krpana, most čez Pšato in Mlinščico, gradnja meteorne kanalizacije v Radomljah, obnova cestišča v Biščah ter gradnja več cest in pločnikov. Začetek del za nekatere izmed teh investicij se obeta še v letošnjem letu.

Avtor: Občina Domžale; Foto: Občina Domžale

 

Tagi