Čakalne vrste pred Upravno enoto Domžale. Od danes naprej je potrebno naročanje!

O tem, da se pred stavbo Občine Domžale, v kateri domuje tudi Upravna enota Domžale, pojavile daljše čakalne vrste ter o razlogih za te, smo v začetku junija že pisali na našem portalu. Smo pa danes s strani Občine Domžale prejeli obvestilo, da so v zadnjem času prejeli veliko očitkov o nehumano dolgih čakalnih vrstah pred njihovo stavbo.

Na Občini Domžale so v zvez s tem pojasnili, da se v občinski stavbi poleg njihovih prostorov nahaja tudi Upravna enota Domžale, kjer se ureja večina dokumentacije za fizične in pravne osebe iz naslednjih področij: osebni dokumenti, gradbena dovoljenja, prijave rojstev, porok, uporabna dovoljenja, kmetijstvo in še marsikaj. Ti postopki niso vezani na Občino Domžale in tako vse stranke občine obveščamo, da v primeru urejanja zadev pri nas omenjene čakalne vrste lahko izpustite, so pojasnili na Občini Domžale, obenem pa se zahvaljujejo za razumevanje.

So pa na Upravni enoti Domžale z današnjim dnem vzpostavili nov sistem za naročanje, s tem se bodo tudi čakalne vrste zmanjšale. Na spletni strani so objavili, da je z dnem 1. julijem 2020, potrebno naročanje za vse upravne postopke s področja upravno notranjih zadev, kjer je potrebna osebna prisotnost:

  • osebna izkaznica,
  • potni list,
  • vozniška dovoljenja,
  • prijave na vozniški izpit,

postopki tujcev.

Naročanje na telefonski številki: 01/ 7210 865.

Naročanje za postopke tujcev: 01/ 7210 824.

Miha Ulčar; Foto: arhiv domžalca

 

Komentarji uporabnikov
Tagi