Šola zdravja skrbi za bolj kakovostno življenje

Zoom delavnica: »Vsak trenutek je lahko nov začetek«

V ponedeljek 22. februarja 2021 Društvo Šola zdravja ob podpori Ministrstva za zdravje  organizira zoom delavnico/predavanje „Vsak trenutek je lahko nov začetek“. Predaval bo ruski zdravnik, nevrolog Nikolay Grishin, idejni vodja in ustanovitelj Društva Šola zdravja ter avtor vaj „1000 gibov“ po katerih telovadijo skupine Šole zdravja po vsej Sloveniji. Predavanje bo v dopoldanskem času, od 10. do 12. ure. Povezava je javno dostopna na naši spletni strani in na facebook profilu Društvo Šola zdravja.

Delavnico bodo v živo predvajale nekatere lokalne televizije, ki že predvajajo jutranjo telovadbo »1000 gibov« (ETV HD, ATM TV, SIP TV, Vascom TV, GO TV). Večina lokalnih televizij se je odločila predvajati posnetek delavnice kakšen dan pozneje, saj zaradi vnaprej določenega sporeda oddaj se ne morejo vključiti v direktno predvajanje.

Na delavnici bomo izvedeli kako spremeniti svoje življenje v bolj aktivno brez velikega napora. Obdobje v kakšnem danes živimo je z vidika telesne dejavnosti manj prijazno kot je to bilo v preteklosti. Manj pešačimo, manj uporabljamo stopnice, manj kolesarimo, v času epidemije nam še živila iz trgovine prinašajo na dom, karkoli lahko nakupujemo iz naslanjača, pretiravamo v gledanju televizije in tako v neskončnost. Skratka, taki in podobni dejavniki so razlog nezadostne stopnje telesne dejavnosti med ljudmi vseh starostnih skupin.

Zaradi tega moramo sami poskrbeti za aktivno preživljanje prostega časa, ker le tako bomo ohranjali, krepili in vzdrževali naše zdravje. Za zdravje ni potrebna intenzivna vadba, že pol ure vsakodnevne zmerne telesne dejavnosti zmanjšuje našo ogroženost za nastanek in napredovanje kroničnih bolezni.

Društvo Šola zdravja že dvanajsto leto združuje rekreativne navdušence po vsej Sloveniji, ki se zavedajo, da lahko sami največ pripomorejo k ohranjanju dobrega zdravja in boljšega počutja. Vabljeni vsi, da se pridružite naši veseli druščini, ki je razširjena po vsej Sloveniji in trenutno štejemo 230 skupin. Verjemite, počutili se boste boljše, že zaradi tega, ker ste dan začeli zdravo, razgibano in v družbi z drugimi.

Povezava do zoom delavnice: https://us02web.zoom.us/j/87062593912?pwd=aHNDQllTOWM5ZEprWDRnbHRZSjJFdz09

Avtor: Neda Galijaš; Foto: Društvo Šola zdravja

 

Tagi