Lokalna samooskrba
-
Ostanki hrane, zaudarjanje in priprava domačega kompostnika
Velikonočni prazniki so za nami, prvomajski pa pred nami. Pred nami je čas številnih piknikov, kjer bo v ospredju prvenstveno…
Več » -
Ljubiteljska kuharija: carbonara ali carbonara s čemažem?
V štirinajsti oddaji druge sezone Ljubiteljske kuharije, ki jo boste lahko spremljali v sredo 20. aprila 2022 ob 20. uri…
Več » -
Natalija Pelko: “Delo z zemljo je zahtevno in rezultati niso vidni takoj”
Samooskrba. Lokalna samooskrba. Gre za besede, ki so v zadnjem času, kot odgovor na dogajanje na svetovnih trgih in spreminjajočih…
Več » -
Ljubiteljska kuharija: tortilija
V trinajsti oddaji druge sezone Ljubiteljske kuharije sta si Monika in Jure zadala nov kuharski izziv. Tokrat sta se odločila…
Več » -
Ljubiteljska kuharija: Prosena kaša in kroglice “rafaelo”
Tudi koledarsko smo že zakorakali v pomlad in skupaj s toplejšimi dnevi, se v nas prebujata želja po fizični aktivnosti na…
Več » -
Veronika Švigelj: Ekološke sadike zelenjave so že v ponudbi
Ob robu Ljubljanskega barja, natančneje v Občini Vrhnika, leži naselje Mirke. Gre za gručasto vas, kjer se nahaja ekološka kmetija…
Več » -
Strune na vrtu – kako se jih znebiti?
Identificiranih je približno 400.000 vrst hroščev različnih oblik in velikosti. Nekateri so koristni, drugi pa lahko povzročijo kar nekaj težav…
Več » -
Ljubiteljska kuharija: Rižota
Jure in Monika sta se za skupnim kuharskim pultom znova podala v ustvarjanje preprostih ter slastnih jedi. Za osnovno sestavino tokratne…
Več » -
Bogdan iz ekološke kmetije Brhanovi: “Ekološko zelenjavo pridelujemo v naravi s srcem”
Ekološka kmetija Brhanovi se nahaja v neokrnjenih Brkinih Obalno-kraške regije, na 656 m nadmorske višine. Na domačiji v sožitju živijo…
Več » -
Ljubiteljska kuharija: Obara
Zima se počasi umika, temperature se višajo, dnevi se daljšajo … Zato sta Jure in Monika v tokratni Ljubiteljski kuhariji…
Več »