Ljubiteljska kuharija: Prosena kaša in kroglice “rafaelo”

Tudi tokrat sta Monika in Jure uspešno združila moči za kuhinjskim pultom

Tudi koledarsko smo že zakorakali v pomlad in skupaj s toplejšimi dnevi, se v nas prebujata želja po fizični aktivnosti na prostem in klepetih v družbi sladic, ki pobožajo dušo in srce.

Monika in Jure sta velika ljubitelja ustvarjanja preprostih in okusnih jedi, iz sestavin lokalnih pridelovalcev.  Tudi tokrat sta se odločila preizkusiti v pripravi dveh različnih jedi, kar je postala njuna posebnost. Vegetarijanka ona ljubitelj mesnih jedi on, sta tudi v tokratni oddaji združila moči in se za skupnim kuharskim pultom, na sproščen in humoren način lotila priprave sladic. Odločila sta se za proseno kaša, ki je tudi v Sloveniji zelo priljubljeno živilo, saj gre za proso žito brez glutena in pa kroglice “rafaelo”.

Kdo od njiju se je odločil za pripravo strnjenke iz prosene kaše s hruško, orehi ter karamelo in koga so navdušile kroglice “rafaelo” prav tako narejene iz prosene kaše, z dodanimi arašidi in suhimi slivami, boste izvedeli danes, v sredo, 23. marca 2022, ob 20. uri na portalu domžalec.si v oddaji Ljubiteljska kuharija.

Vabljeni k spremljanju oddaje v videu spodaj. Pa dober tek!

Monika in Jure se zahvaljujeta lokalnima ponudnikoma, ki sta tudi tokrat poskrbela za večino sestavin: Kmetija Mis in Kmetija Pr’Črnet.

Ljubiteljska kuharija, 2. sezona, 12. oddaja

Ljubiteljska kuharja: Monika Jekler in Jure Galičič
Kamera: Žiga Okorn, Žiga Kovač
Montaža: Jure Galičič
Produkcija: KUD Fofité in Javni zavod Sotočje Medvode
Medijski pokrovitelj: Domžalec.si, TV Medvode

Petra Petravič; Foto, video: KUD Fofité in Javni zavod Sotočje Medvode

Tagi