Zima je čas za počitek – najdite ga v masaži

Kmalu bomo vstopili v zimski čas, ritem Narave se je že skoraj popolnoma umiril. Modri ljudje spoštujejo zakone, ki vladajo v Naravi in se jim prilagodijo, saj s tem najbolje podprejo predvsem svoje zdravje. Pozna jesen in zima sta obdobji, ko dobimo najmanj sončne svetlobe in toplote, ko je dan krajši, Narava in vsa živa bitja na severni polobli Zemlje pa počivajo, oziroma hranijo svojo vitalno energijo. To velja tudi za človeka. A vendar vemo, da nas v življenju pritisk neštetih vsakodnevnih obveznosti pogosto sili, da gremo preko svojih meja. Nekaterih dogodkov in nalog žal ne izbiramo vedno sami, a jih kljub temu moramo sprejeti ali opraviti. Tako imenovani veseli december pa nam mnogokrat še dodatno izpije zaloge energije. Da bi tudi v zimskem času ohranili vitalnost, krepili imunski sistem in se s tem izognili različnim obolenjem, značilnim za hladne dni, ali pa se spočili in si povrnili zaloge moči po napornem delovnem dnevu, si lahko učinkovito pomagamo tudi z redno masažo.

Masaža s strani strokovno usposobljenega maserja je pravzaprav darilo samemu sebi ali ljudem, ki jim želimo dobro. Ima mnoge pozitivne učinke tako na fizično kot psihično počutje človeka, dolgoročno tudi na zdravje, predvsem pa je masaža čas, ko izklopimo svet in sebe postavimo na prvo mesto.

Masažni salon Harisun

V Domžalah je že nekaj let prisoten masažni salon Harisun, ki ga vodita Miha Hari in Barbara Ulčar, ki masaže profesionalno opravljata že vrsto let. Delujeta kot dopolnjujoča si pola, moči pa združita v masažah, ki so posebej namenjene parom. Oba imata poglobljeno znanje za opravljanje celostne masaže hrbta – HARISUN, ki je osredotočena na področje hrbtenice. Barbara pa opravlja tudi ročno limfno drenažo in refleksno masažo stopal, ki sta še posebej v zimskem času zelo koristni za dvig imunosti telesa.

Masažni salon Harisun vodita Miha Hari in Barbara Ulčar, ki masaže profesionalno opravljata že vrsto let.

Barbara se je v mladosti veliko ukvarjala s športom, aktivno trenirala košarko, poučevala mlajše selekcije in se udejstvovala tudi v drugih športih. Preko izkušnje treniranja kolektivnega športa je še kot mlado dekle spoznala, kako pomembno je razumevanje in sprejemanje soljudi, da je vsak človek kot unikat neprecenljiv. Osebna radovednost jo je kasneje vodila v poglobljen študij tradicionalnih medicinskih sistemov in razumevanja zdravja oz. bolezni znotraj njih iz česar je tudi diplomirala. Njena največja ljubezen in zaveznica pa je vedno bila Narava. V Naravi človek dobi ogromno podporo za svoje zdravje, moč in mnoge odgovore ali rešitve v težjih življenjskih preizkušnjah. V obdobju, ko je delala na področju komerciale, je tudi sama doživela izkušnjo izčrpanosti. Sprejela jo je kot opomin in učenje, kaj pravzaprav je pravilen odnos do sebe in naredila preobrat: odločila se je, da se usmeri na področje, h kateremu jo je vedno vleklo – k masažam, s katerimi lahko pomaga ljudem, ki doživljajo fizične ali psihične stiske in se odražajo v obliki zdravstvenih težav. »Sama se počutim zgolj kot prevodnik oz. kot instrument, preko katerega ljudje dobijo strokovno masažo in ustrezne informacije, kako si lahko sami pomagajo.«

Namen Harisun masaž je služenje in strokovna pomoč ljudem

Namen naših masaž je podpora ljudem, da se usmerijo vase, sprejmejo svoje telo, svojo lastno edinstvenost in tudi bolečine. Bolečina nam namreč govori našo zgodbo, zato je prvi korak seveda pomoč pri lajšanju težav ali njihova odprava. Toda bistveno je, da preko izkušnje masaže ljudem pokažemo pot do njih samih. Da sami spoznajo, zakaj je do bolečin sploh prišlo in kako pravilno delovati, da bi se jim izognili v prihodnosti. Zato namen masaže ni zgolj sprostitev, pač pa tudi bolj pozorno zavedanje sebe ter učenje, kako živeti bolj odgovorno do sebe. Ljudi pa vedno usmerimo tudi v stik z Naravo, v spoštovanje zakonitosti in ciklov Narave, ki vsakemu posamezniku ponudijo neskončno podporo in moč zdravljenja. Povezanost z Naravo lahko odpravi mnoge tako fizične, kot psihične težave. V trenutnem tempu življenja smo se preveč oddaljili od nje in to za človeka, ki je del Narave, pomeni enako, kot da bi se odklopil od vira.

Dobrobiti različnih masažnih tehnik so seveda splošno znane: od splošnega boljšega počutja, razstrupljanja telesa, boljšega delovanja žlez z notranjim izločanjem ter sproščanja hormonov sreče do močnega vpliva na kožo, vezivna tkiva, mišični sistem, živčni sistem, limfni sistem in prebavila. Masaže tudi izboljšajo in pospešijo obnovo tkiv, mehčajo otrdine, povečajo gibljivost sklepov, segrejejo in sproščajo napetosti v mišicah, pripomorejo k boljšemu dihanju, delujejo na notranje organe in uravnavajo njihovo delovanje.

Namen njunih masaž je podpora ljudem, da se usmerijo vase, sprejmejo svoje telo, svojo lastno edinstvenost in tudi bolečine.

Bistvo HARISUN masaž in njihova največja dodana vrednost pa je, da sta maserja, ki opravljata HARISUN masaže, zavestna univerzalnih zakonitosti delovanja energij. Zavedata se odgovornosti in svojega poslanstva, zato s svojim načinom življenja vsakodnevno skrbita za svojo uravnoteženo psihofizično pripravljenost. Kajti ni vseeno, kakšno energijo nosi naš izbrani maser ali maserka, saj vstopa v naše energijsko polje. Če se zavedamo, da nam masaža lahko očisti ali sprosti naše nakopičene napetosti, se moramo zavedati tudi, da lahko preko drugega človeka prejmemo energijo, ki nas obremeni. Zato je posebej pomemben človek, ki izvaja masažo. Je njegovo telo in energijsko polje pretočno ter očiščeno? Kako sebe zaščiti pred energijo, ki jo prevzema nase? Ima dovolj znanja in zavedanja, da nakopičene negativne informacije ne bo prenašal na drugega človeka? ​Pomembno je, da maserju lahko zaupamo.

Zima je čas za počitek – in masažo

Vstopamo v letni čas, ki je z vidika naravnih ciklov namenjen počitku in uživanju sadov, ki smo jih pridelali v spomladanskih in poletnih mesecih. Zima je čas, ko naj bi se bolj poglobili vase. To velja tudi na področju zdravja. Temelje imunskemu sistemu, vitalnosti, dobremu počutju smo aktivno postavljali spomladi in poleti, zdaj pa pravzaprav črpamo te zaloge. Ni naključje, da se epidemije sezonskih bolezni, kot je npr. gripa, v največji razsežnosti pojavijo proti koncu zime, ko naše telo že skoraj izprazni zaloge vitalnosti. Zato pa si za boljše počutje, krepitev vitalnosti in tudi imunskega sistema lahko učinkovito pomagamo z nekaterimi masažnimi tehnikami, med katerimi še posebej izstopata ročna limfna drenaža in refleksoterapija stopal.

Zima je čas za počitek – in masažo.

Ročna limfna drenaža

Je izredno blagodejna masaža za naše telo, še posebej za limfni sistem, ki podpira pravilno delovanje imunskega sistema. V zimskem času so temperature nižje, manj se gibamo, bolj pa smo izpostavljeni tudi različnim virusom, zato je limfni sistem takrat bolj obremenjen, ročna limfna drenaža pa ga učinkovito podpre.

Ročna limfna drenaža ima številne medicinske in hkrati tudi estetske učinke. Še posebej velja izpostaviti, da z njo pospešimo odstranjevanje odpadnih produktov iz telesa, s čimer pomagamo imunskemu sistemu. Ima močno regenerativno in prehranjevalno funkcijo, saj so z njo telesna tkiva bolje prehranjena. Z medicinskega vidika se izvaja po ortopedskih, oralnih in drugih operativnih posegih v primerih edemov, zmanjšuje otekline po plastičnih in lepotnih posegih, zmanjšuje tudi brazgotine. Z estetskega vidika pa blaži zatekanje nog, zabuhlost, alergije, težave s kožo, stres in še mnoge druge težave. Masaža je povsem blaga in nežna.

Refleksna masaža stopal – Refleksoterapija kitajski stil

Je masažna tehnika, utemeljena s spoznanji in modrostjo tradicionalne kitajske medicine – TKM. Namen refleksoterapije stopal je doseganje večje harmonije energije človeka in dvig njegovega energetskega potenciala. Harmonija namreč pomeni zdravje. Rezultati pravilno izvedene refleksne masaže stopal so globoka sprostitev in pomiritev, povečana vitalnosti in preventivna podpora zdravju.

Tovrstna masaža je v zimskem času priporočljiva za preventivno preprečevanje obolenj dihal in kot podpora imunskemu sistemu, priporočljiva je tudi za ljudi, ki doživljajo stresne obremenitve, učinkovito lajša tudi nekatere psihosomatske težave, kot so nespečnost ali glavoboli … Refleksoterapija se izvaja samostojno ali kot dopolnilna metoda ostalim masažnim tehnikam.

Vsak človek je v svojem bistvu popolno edinstveno bitje, zato se pri refleksoterapiji stopal masiranca obravnava individualno in hkrati celostno. Stopala so kot zemljevid človekovega telesa, saj se na njih nahajajo točke oziroma refleksne cone vseh organskih sistemov in organov človekovega telesa. S pritiski na te točke, ki so preko energijskih poti v telesu povezane s telesnimi organi, se odpravljajo energijski zastoji. To pomeni, da noben organ ne sme delovati preveč aktivno ali prešibko. V TKM namreč tako prekomerna aktivnost določenih organov kot tudi šibkejše delovanje predstavljata odstopanje od ravnotežja, kar posledično vpliva na vse ostale organe in tudi na človekovo psihološko delovanje. Za doseganje harmoničnega stanja, torej zdravja, je najbolje, da vsak organ deluje ravno dovolj intenzivno in je aktiven ob pravem času, saj na ta način v povezavi z ostalimi organi deluje kot košček mozaika v celostnem telesnem sistemu.

Stopala so kot zemljevid človekovega telesa, saj se na njih nahajajo točke oziroma refleksne cone vseh organskih sistemov in organov človekovega telesa.

Masaže posvečene parom

Posebno pozornost v HARISUN MASAŽAH namenjajo tudi parom oz. partnerjem. V današnjem hitrem in nemirnem življenjskem ritmu je pravzaprav največje razkošje dovoliti si vzeti čas zase in za ljudi, ki jih imamo radi, jih cenimo. Začutiti, kdaj je potrebno prekiniti vsakodnevno rutino mnogih obveznosti ter sebe in partnerja na spoštljiv način postaviti na prvo mesto, je izziv in umetnost.

Masaže, ki so namenjene parom, se izvajajo na način, da sta partnerja masirana sočasno. Pri tem lahko izbereta terapevtski pristop, ko maserja hkrati izvajava HARISUN masažo pri obeh partnerjih ali klasični pristop, ki je kombinacija HARISUN IN refleksne masaže stopal ali klasične masaže. Poleg dobrobiti in blagodejnih učinkov za zdravje, ki jih vsaka masažna tehnika ponuja posamezniku, je namen in največja dodana vrednost masaž, ki jih izvajajo za pare, vzpostavljanje globlje intimnosti med partnerjema. Masaža obeh partnerjev hkrati je namreč prijetna izkušnja sproščenosti in domačnosti ter obenem kvalitetno doživljanje skupnih trenutkov. Je izkušnja, ki popestri in bogati partnerski odnos, pri tem pa uživata oba – tako v izkušnji lastnega miru, kot tudi v družbi partnerja.

Masaža obeh partnerjev hkrati je namreč prijetna izkušnja sproščenosti in domačnosti ter obenem kvalitetno doživljanje skupnih trenutkov.

Na vašo željo in po dogovoru masaže za pare izvajajo tudi na domu. Tovrstna masaža je lahko izvirno darilo, ko želite partnerja razveseliti ob rojstnem dnevu, obletnicah, mu olajšati zdravstvene težave ali ga presenetiti kar tako, brez nekega pomembnega razloga.

Najbolj pogosta masaža, ki jo ljudje potrebujejo, je masaža hrbta

Človekov organizem je celota, živčevje, ki poteka preko hrbtenice pa deluje podobno kot električna napeljava v stanovanju. Hrbet je lahko vzvod, preko katerega se sprošča celotno telo. Lajšajo se napetosti in bolečin, poveča se prekrvavitev in sprostitev mišic ob hrbtenici. “Masaža hrbta je odlična za odpravljanje mišičnih zatrdlin – t.i. vozlov, hrbtenica se ogreje, raztegne, poveča se njena gibljivost. Masaža hrbta lajša bolečine in odpravlja manjše kronične težave s hrbtom, nekatere težave pa lahko pri redni masaži popolnoma izginejo. Vpliv pretočnosti energetskega stanja maserja pa je pri tem izjemno velik,” pojasni Miha.

Prav zato se posebej razvita celostna Masaža Harisun osredotoča na sprostitev hrbta in hrbtenice, kjer se v človeku najpogosteje pojavljajo energijske blokade, ki so lahko izvor slabega počutja in bolezni. »Cilj Masaže Harisun je odpravljanje teh blokad, ki telesu jemljejo energijo in posledično sproščanje pretoka življenjske energije skozi telo in psiho. V tej obliki masaže se s kombinacijo različnih tehnik združujeta znanje vzhodne in zahodne filozofije,« pravi Miha, ki je na podlagi dolgoletnega dela in izkušenj tehniko za to masažo oblikoval s specifičnim namenom pomagati človeku razbremeniti se učinkov stresa, ki ga povzroča sodoben način življenja in se s časom nakopičijo v telesu.

Posebej razvita celostna Masaža Harisun se osredotoča na sprostitev hrbta in hrbtenice, kjer se v človeku najpogosteje pojavljajo energijske blokade, ki so lahko izvor slabega počutja in bolezni.

Poleg prej navedenih tehnik izvajajo tudi naslednje vrste masaž:

  • KLASIČNA MASAŽA
  • ŠPORTNA MASAŽA
  • MASAŽA HRBTENICE PO DR. BREUSSU
  • TERAPEVTSKA MASAŽA
  • KINEZIOTAPEING – KINEZIOLOŠKI TRAKOVI

Barbara Ulčar deluje pod okriljem Masažnega salona Harisun v Domžalah, na Ljubljanski cesti 64 v Domžalah. Informacije in naročanje so na voljo na spletni strani www.harisun.si, gsm: 031/ 88 54 77 in preko e-pošte: info@harisun.si.

V mesecu decembru 2019 in januarju 2020 vam za nakup dveh masaž – refleksne, limfne ali klasične – tretjo podarimo.

Prav tako vam v mesecu decembru nudimo 10 % popust ob nakupu darilnih bonov.

Miha in Barbara – salon Harisun masaže vam želiva, da se imate radi in uživate vsak trenutek prazničnega decembra.

Naročnik oglasa: HARISUN, Miha Hari, s.p.

Komentarji uporabnikov
Tagi