Za dober namen: Piina “dobra misel” – zmagovalna pot do miru

2. Pokaži, kaj znaš – za dober namen!

S ponosom predstavljamo mlado slikarko Pio z OŠ Venclja Perka, ki je na letošnjem mednarodnem likovnem natečaju Lions klub Domžale “Plakat miru” zmagala s sliko »Dobra misel«. Pravi, da je pot do miru pravzaprav čisto preprosta, da je potrebna le iskrena, dobra misel. In ker je dobrih misli v tem času karantene veliko – v Domžalah, v Sloveniji, po vsem svetu, bo kmalu spet vse dobro in prav. Vabimo vas, da vaše dobre misli zapišete v komentarju 

Pia si čas krajša z ustvarjanjem, plesanjem in risanjem doma, saj so urice pri akademski slikarki Veri Terstenjak žal odpovedane. Veseli se dne, ko si bo letošnje umetnine sodelujočih na natečaju mogoče ogledati v živo, saj je otvoritev razstave s podelitvijo nagrad v domžalski knjižnici odpadla zaradi korone. Do tedaj pa si v okviru »2. Pokaži, kaj znaš – za dober namen!« ogledate izbor Piinih slik z utrinki z razstave, ki je sicer na ogled virtualno na domžalec si.

Več o dobrodelni šolski prireditvi “2. Pokaži, kaj znaš – za dober namen!”

Učenci in učitelji OŠ Venclja Perka iz Domžal smo skupaj s starši tudi letos pripravili dobrodelni “Pokaži, kaj znaš – za dober namen!“. Tokrat z željo pomagati pri odpravljanju posledic pandemije. Zaradi trenutnih razmer letošnja prireditev poteka preko Facebook strani, na kateri objavljamo svoje video nastope. Predstavljamo se z umetniškimi, športnimi, filmskimi in drugimi prostočasnimi dejavnostmi ter izdelki, da bi za šolski sklad zbrali čim več sredstev za odpravljanje posledic pandemije, normalizacijo šolskega življenja in skupnega druženja. Pokazati želimo, da kljub trenutnim negotovim razmeram in izolaciji življenje teče dalje, da so na dnevnem urniku tudi igranje, ustvarjanje, šport, smeh. Želimo razveseljevati ter pokazati in krepiti našo medsebojno povezanost.

Vabljeni, da se nam pridružite – vsak dan objavimo nov nastop.

Program:

Napovedujemo:

  • Sledijo še objave pevskih, harmonikarskih in violinskih nastopov, kratkega animiranega filma, avtorskega recitala in prispevka o likovnem ustvarjanju.

Vabljeni, da se nam pridružite na naši Facebook strani, všečkate in delite.

Kako lahko pomagate tudi vi?

Pri odpravljanju posledic pandemije lahko učencem pomagate tudi vi, tako da (od ponedeljka, 20. aprila 2020) pošljete SMS s ključno besedo PKZ5 na 1919 in prispevate 5 EUR.

Donirana denarna sredstva lahko tudi nakažete na transakcijski račun OŠ Venclja Perka, Ljubljanska 58a, 1230 Domžale, številka SI56 0122 3603 0649 585, pri NLB d. d. (BSLJSI2X), sklic: SI00-500-271118, namen »DONACIJA 271118«.

Za vašo pomoč se vam v imenu nastopajočih in Šolskega sklada OŠ Venclja Perka iskreno zahvaljujemo.

Ekipa 2PKZDN

 

Komentarji uporabnikov
Tagi