Na Mengeški koči bodo poletje zaključili s Kvatropirci

Poletje se neizbežno približuje h koncu, z njim pa tudi čas brezskrbnih počitnic in dopustov, saj se bo življenje povrnilo v ustaljene tirnice. Ostali bodo spomini, ki nam bodo jeseni in pozimi marsikdaj privreli na dan, sploh če so bili lepi. Da pa bodo spomini na poletje še lepši, bodo poskrbeli na Mengeški koči na Gobavici, kjer se boste lahko zadnji petek v mesecu avgustu prepustili objemu narave, ter seveda kulinaričnemu razvajanju. To pa še ni vse, saj bodo za piko na “i” poskrbeli Kvatropirci in to v kvatro stilu, takšnem kot ga znajo narediti samo oni.

Zaključek poletja s Kvatropirci

Na Mengeški koči, ki ponuja oddih med zeleno, z gozdom obdano okolico in neokrnjeno naravo, kjer obiskovalci lahko uživajo v kulinaričnih dobrotah ob čudovitem razgledu na Kamniške Alpe, najmlajši pa se lahko zabavajo na igralih in s hranjenjem živali z mini živalskega vrta, v petek, 30. avgusta 2019, ob 19. uri pripravljajo prireditev, ki bo po obenem tudi slovo od poletja. Da pa bo to slovo kar se da prijetno, bodo poskrbeli Kvatropirci, ki so znani s svojim štiriglasnim petjem, s katerim razveseljujejo staro in mlado. Seveda bo poskrbljeno tudi za izvrstno kulinariko, po čemer Mengeška koča tudi slovi.

Cena vstopnice je 10€. V ceno je všteta porcija sardelic s krompirjem. Vstopnice bodo na voljo na Mengeški koči v času odprtja. V primeru slabega vremena bo dogodek odpadel, kupnino pa boste prejeli povrnjeno.

Z nagradno igro do brezplačne vstopnice

Za vas smo pripravili nagradno igro, v kateri bomo podelili 4 brezplačne vstopnice za zaključno poletno prireditev s Kvatropirci na Mengeški koči in sicer morate pravilno odgovoriti na naslednje vprašanje: “Nad čem so otroci najbolj navdušeni na Mengeški koči?” Odgovore pošljite na e-naslov info@domzalec.si do nedelje, 25. 8. 2019, do 24. ure. Izmed vseh sodelujočih bomo izžrebali 4 srečnežev, ki bodo prejeli po eno brezplačno vstopnico.

Mengeška koča – v objemu narave, živali & izvrstne kulinarike

Če ste kdaj obiskali Mengeško kočo na Gobavici, ki stoji na 433 metrih nadmorske višine, potem ste bili zagotovo navdušeni, saj ponuja oddih med zeleno, z gozdom obdano okolico in neokrnjeno naravo, ter seveda z gostinsko ponudbo, ki sestoji iz kvalitetne in cenovno dostopne domače hrane, okusnih sobotnih in nedeljskih kosil, slastnega ocvrtega piščanca, sezonskih jedi z žara, narezkov,  jabolčnega zavitka, grmade, panakote, sladoleda, v jesenskem in zimskem času pa so na voljo slastni domači krofi in flancati. Dolgoletni najemnik Mengeške koče Jurij Repanšek je iz planinske koče naredil prijazno gostišče, obkroženo z igrali za najmlajše in mini živalskim vrtom ter bogato popestril gostinsko ponudbo ter samo podobo Mengeške koče. Skrbi za osebni pristop do gostov in kvaliteto storitev. Obiskovalcem ponuja preživetje prostega časa ob čudovitem razgledu. Poleg vsega naštetega je prednost tudi bližina, saj je Mengeška koča dobesedno na dosegu naših rok. Proti njej se lahko odpravim peš po eni izmed gozdnih peš poti ali pa se do tja pripeljemo z avtom, kar omogoča urejena in asfaltirana cesta.

Razvajanje z vrhunsko domačo kulinariko

Ker se na Mengeški koči zavedajo pomembnosti zadovoljstva njihovih obiskovalcev, dajejo velik poudarek na kvalitetni ponudbi hrane ter na cenah, ki so prijazne denarnici. Z vrhunsko domačo kulinariko in prijaznim osebjem poskrbijo za vaše dobro počutje in željo po ponovnem obisku.

V objemu neokrnjene narave so poskrbeli za raznovrstno ponudbo hrane in pijače, ki zadosti tako željam pohodnikov kot tudi rojstnodnevnikov, birmancev, maturantov, mladoporočencev in poslovnežev. Njihova ponudba sestoji iz jedi na žlico, narezkov z domačo salamo, sobotnih in nedeljskih kosil, jedi iz krušne peči ter jedi po naročilu. V toplejšem delu leta nudijo postrvi, sardelice in jedi z žara; po predhodnem naročilu spečejo odojka. Poskrbijo tudi za zaključene družbe, prednovoletne zabave in piknike ob zaključku šolskega leta. Nudijo možnost ozvočenja, projekcije ter prilagojeno sestavo jedilnika. Še posebej so ponosni na gobovo juho in ocvrti piščanec ter slastne domače krofe, ki so razlog vračanja številnih obiskovalcev Mengeške koče. Ne smemo pozabiti omeniti tudi organizacijo tradicionalne prvomajske zabave z živo glasbo in kresom.

Mini živalski vrt

Obiskovalci Mengeške koče pa se ne vračajo samo zaradi hrane, temveč tudi zaradi njihovega domačega živalskega vrta. Mladi nadobudneži se radi zamotijo s hranjenjem in opazovanjem koz, vietnamskih prašičkov, kokoši, oslov in konj. Slednji se pogosto pasejo na travniku, tako da jih lahko opazujete v gibanju in obnašanju v naravi. Koze niso plašne, zato pridejo do ograje. Od doma lahko prinesete star kruh in v razumnih mejah hranite živali. Na tak način bodo koze raje prišle do vas in se pustile božati. V letnem vrtu imajo tudi ribnik z zlatimi ribicami, ki jih lahko opazujete med obedom.

Priložnost za rekreacijo in sprostitev

Mengeška koča ponuja tudi odlično lokacijo za pohodniške ali kolesarske destinacije na okoliške višavce. Od tam je odlično izhodišče za Rašico (1,5h) , Dobeno (1h) in Šinkov Turn (30 min). Na pot se podajo tako pohodniki, kot tudi kolesarji in tekači. Do vrha koče vodi trim steza, ki je še posebej priljubljena pri rekreativnih tekačih kot tudi asfaltirana cesta po kateri se podajo pogumni kolesarji. Na vrhu Gobavice se lahko spočijete na ležalnikih z razgledom na dolino ali posedite na vrtu s klopmi. Pričakalo vas bo prijazno in ustrežljivo osebje, vi pa boste lahko uživali v objemu narave. Lahko se boste preizkusili tudi v tradicionalni igri – metanju podkev.

Če Mengeške koče še niste obiskali, potem jo le obiščite in se še na lastne oči prepričajte o vsem kar smo zapisali. Prepričani smo, da boste navdušeni. Obiščete jih lahko od torka do nedelje med 10. in 20. uro, ob ponedeljkih pa ima Mengeška koča svoja vrata zaprta.

Več o njihovi ponudbi si lahko preberete na spletni strani, spremljate pa jih lahko tudi preko njihove Facebook strani.

Mengeška koča, Jurij Repanšek s.p.
Telefon: 041 774 861 / (01) 723 73 33
Email: info@mengeska-koca.si
Web: www.mengeska-koca.si

Komentarji uporabnikov
Tagi