Po vodstvu popustila zbranost Radomljank, točke državnim prvakinjam

Članska ekipa ŽNK Radomlje Medex je dvoboj z državnimi prvakinjami po zadetku Jone Javorič odprla z vodstvom, nato pa so Sobočanke izid preobrnile v svojo korist in prišle do zmage.
.

Radomljanke so bile zadnje nasprotnice Mure pred kvalifikacijami UEFA Lige prvakinj, ki jih bodo črno-bele odigrale na Cipru. Branilke naslova državnih prvakinj so sezono odprle z visoko zmago v Kidričevem, rumenosrčne pa so bile uspešne v dvoboju s Cerkljankami. Gostovanje na Gorenjskem sta izpustili Ula Omerzu in Jona Javorič, prav ta dvojec pa je bil v 23. minuti vpet v akcijo za vodstvo Radomljank. Po podaji Ule Omerzu je z desne strani kazenskega prostora zadela Jona Javorič.
……
Sobočanke so se po zadetku prebudile in hitro prišel do enajstmetrovke za izenačenje. Po prekršku nad Špelo Kolbl je bila z bele točke uspešna nekdanja Radomljanka Noelle Vilčnik. Mladi zasedbi Radomelj je zbranost popustila ob koncu prvega polčasa, ko so gostiteljice zadele dvakrat. V 43. minuti je Muro v vodstvo popeljala Špela Kolbl, tik pred odmorom pa še Sara Makovec.
……
Mreža rumenosrčnih se je v nadaljevanju tekme zatresla še dvakrat, pod oba zadetka pa se je podpisala domača kapetanka Špela Kolbl, ki je po podaji Sare Makovec zadela v 59. in nato še v 67. minuti srečanja.
……
»Tekmo smo začeli zelo pogumno, kot smo se tudi dogovorili, brez strahu. Od deklet želimo, da igrajo in se ne ustrašijo takšnih tekem. Veseli me, da lahko v ženski ligi igramo na takšnih stadionih, saj to dvigne kakovost. Res pa je, da so Murašice počasi in postopoma pokazale kakovost, ki jo imajo in nocoj upravičeno zmagale,« je po tekmi dejal Matej Rožič Mavrič.
……
Strateg Radomljank se je strinjal, da so Sobočanke tehtnico v svojo korist nagnile s preobratom tik pred polčasom: »Dobro moramo analizirati srečanje, me pa veseli predvsem to, da v prvem polčasu nismo puščali ogromno prostora. Seveda si je Mura zaradi individualne kakovosti ustvarjala priložnosti, vseeno pa smo zadetke prejeli preveč poceni. To se v prihodnje ne sme dogajati, če želimo nadgraditi to, kar smo že zgradili v pripravah.«
……
Rumenosrčne bodo novo preizkušnjo odigrale že v sredo, ko bodo v prvem krogu pokalnega tekmovanja gostile ŽNK Cerklje. Dvoboj v Športnem parku Radomlje se bo pričel ob 20:30.
……
ŽNK MURA NONA – ŽNK RADOMLJE MEDEX 5:1 (3:1)
……
Strelke: 
Noelle Vilčnik (25′), Špela Kolbl (43′, 59′, 67′), Sara Makovec (45′); Jona Javorič (23′).
ŽNK Mura Nona: Emilie Tess Gavillet, Evelina Kos (63′ Lea Dolinar), Špela Kolbl (70′ Anja Eferl), Lucija Kos, Živa Rakovec (46′ Darya Kravets), Zala Vindišar, Tija Šoštarič Karič (70′ Neža Hrga), Anastasia Sivolobova, Sara Makovec, Noelle Vilčnik, Yana Malakhova (81′ Asja Cvetkovič). Trener: Vladimir Kokol.
ŽNK Radomlje Medex: Maja Zajc, Ajda Zajc, Ula Omerzu, Špela Gerbec, Katarina Gadnik, Jona Javorič, Neža Žagar (79′ Taia Doles), Sara Medić (88′ Anamarija Močnik), Brina Omejec-Židan, Varja Špiler (46′ Taja Jakopič), Nika Bazjak. Trener: Matej Rožič Mavrič..
……
Peter Dominko; Foto: ŽNK Radomlje Medex

Tagi