Domžale tečejo 2012, 1. polmaraton (21km)

Danes dopoldne so bile Domžale v znamenju tekaštva. Zavod za šport in rekreacijo Domžale je organiziral 1. Domžalski polmaraton 21 km. Polmaraton je potekal po trasi, ki je bila namenjena polmaratonu, na lanskih Balkanskih atletskih veteranskih igrah, v Domžalah.

Kljub temu, da je v mesecu septembru, širom po Sloveniji veliko tekaških prireditev, se je 1. Domžalskega maratona udeležilo preko 200 tekačev, ki so tekmovali v naslednjih kategorijah:

Kategorija Opis
21 M Moški skupno
21 Z Ženske skupno
21 MA Moški A (1982 in mlajši)
21 MB Moški B (1962 do1981)
21 MC Moški C (1961 in starejši)
21 ZA Ženske A (1982 in mlajše)
21 ZB Ženske B (1962 do 1981)
21 ZC Ženske C (1961 in starejše)
STAF Štafete


Zmagovalec trase 21 km med moškimi je bil Robert Kotnik s časom 1.11.03, med ženskami pa je najboljš čas dosegla Simona Raspotnik s časom 1.35.22.

Po tekmovanju smo povprašali nekaj udeležencev o vtisih, ki so jih dobili na udeležbi polmaratona.

Martin Kemperle iz Nožic (3. mesto v skupini Moški C): "Občutki so zelo lepi. Dobro vreme za tek. Proga je bila kar zahtevna, lahko pa bi bilo več kategorij. Je pa današnja preiskušnja dober trening pred Ljubljanskim maratonom."

Simona Ocepek iz Domžal: "Občutki so lepi. Proga se mi ni zdela zahtevna. Letos sem tekmovala drugič tukaj v Domžalah. Drugače pa se na leto udeležim šestih tekaških prireditev po Sloveniji."

Jani Kotnik iz Lukovice: "Te je moja prva tekaška preiskušnja. Občutki so bili zelo lepi. Bili so idealni pogoji. Proga je bila lahka. Moja prva tekaška izkušnja je čudovita, zato se bom še udeleževal tekmovanj."

Irena Štrekelj  iz Vrhoplja pri Moravčah (3. mesto v skupini Ženske B): "Super občutki. Ni bilo hudo. Proga mi je bila zelo všeč, ker ni bila monotona, saj je bila zelo razgibana."

Robert Kotnik iz Lukovice (Zmagovalec med moško konkurenco): "Občutki so dobri če zmagaš. Konkurenca je bila dobra. Moram rečt, da je bilo zelo napeto, saj se do zadnjega ni vedelo, kdo bo zmagovalec. Prvih trinajst kilometrov sem bil sam v ospredju, nato pa sta me dohitela konkurenta, ki sta se me držala do konca. V bistvu je odločil finiš, kjer sem ju premagal."

Direktor Zavoda za šport in rekreacijo Domžale mag. Janez Zupančič je povedal: " Najbolj sem zadovoljen s tekači, saj soo se izjemno korektno obnašali. Število prijav je bilo za prvo leto, presenetljivo visoko. Z organizacijskega vidika imam pa pripombe, in sicer, da na določenih mestih ni bilo pokrito tako, kot je bilo v načrtu in dogovoru. Moram izreči pohvalo policistom PP Domžale, pod vodstvom g. Gabrovca in ekipi, ki je pokrila vse točke, kjer je potekal polmaraton. Največ pripomb  imam pa na nekatere voznike, ki niso upoštevali zapor, saj so s tem ogrožali tekače"

Rezultati 1. Domžalskega polmaratona 2012

Avtor: Miha Ulčar
Komentarji uporabnikov
Tagi