Društvo borilnih veščin Komenda prvič nastopil tudi na tekmovanju v Jiu-Jitsu in že osvojil naslove državnih prvakov

Društvo borilnih veščin Komenda, ki je do sedaj slovelo po velikih mednarodnih uspehih v judu, se je vključilo tudi v Ju-jitsu zvezo Slovenije, tekmovalci pa so nastopili na prvem tekmovanju v Jiu-jitsu – ne –wazi, torej tehnikah v parterju. Ju-jitsu zveza je sestavljena iz večih smeri: JU-JITSU BORBE, DUO SISTEM ter BRAZILSKI JIU-JITSU (NE-WAZA), kjer tekmuje tudi DBV Komenda.

V dobesednem prevodu bi Ju-Jitsu razčlenili kot mehka pot – sicer nenavadno za borilno veščino, a ravno v tem se skriva tudi njeno duhovno bistvo in učinkovitost, kar ta šport predstavlja. Na kratko pa lahko rečemo, da je Ju-Jitsu izbor najbolj uporabnih tehnik borilnih veščin (udarcev, prijemov, metov, blokad ter vzvodov).

V soboto, 6.5.2023 je v Slovenj Gradcu potekalo DRŽAVNO PRVENSTVO v Jiu-jitsu, kjer so nastopili tudi člani DBV Komenda: Haya Veinhandl Obaid, Brina Frece, Luka Žagar, Žiga Pahor in Karim Veinhandl. Z odličnimi uvrstitvami ter kar tremi pridobljenimi naslovi državnih prvakinj ter štirimi naslovi državnih podprvakov se je Društvo borilnih veščin Komenda uvrstilo na ekipno 2. mesto izmed vseh slovenskih klubov, takoj za Ju-jitsu klubom Litija.

Najbolje izmed vseh se je odrezala tekmovalka Haya Veinhandl Obaid, ki je nastopila v kategoriji U16 in U18 ter v obeh pometla s konkurenco ter osvojila 1. mesto in postala kar dvakratna državna prvakinja za leto 2023.

Zelo dobra je bila tudi Brina Frece, ki je v kategoriji U21 s 1. mestom osvojila naslov državne prvakinje, v kategoriji članic pa naslov državne podprvakinje.

Na stopničkah pa niso stala le dekleta, Luka Žagar je v kategoriji U21 osvojil srebro ter naslov državnega podprvaka, v kategoriji U18 pa 3. mesto. Žiga Pahor je V kategoriji U18 kot drugo uvrščeni postal državni podprvak, prav tako tudi v kategoriji U6, kjer je bil drugi. Praznih rok ni ostal niti Karim Veinhandl, ki je v kategoriji U18 osvojil 3. mesto, v kategoriji U16 pa je bil peti.

To je bil za naše tekmovalce drugi nastop v življenju na Jiu-jitsu tekmovanju. Prvič so se preizkusili v nedeljo, 3.4.2023 v Mariboru, kjer je potekalo veliko mednarodno tekmovanje, na katerem so naši tekmovalci klub prvemu nastopu že osvojili odlične rezultate: Haya Veinhandl Obaid – 1. mesto, Karim Veinhandl – 1. mesto, Žiga Klarić – 1. mesto, Brina Frece – 2. mesto in Žiga Pahor – 3. mesto.

REZULTATI DRŽAVNO PRVENSTVI JIU-JITSU:

EKIPNO:
1. mesto BJJ Martin Krpan Litija
2. mesto Društvo borilnih veščin Komenda
3. mesto Ju-jitsu klub ADK Maribor

POSAMIČNO:
Haya Veinhandl Obaid – 1. mesto U16 in 1. mesto U18
Brina Frece – 1. mesto U21 in 2. mesto člani
Žiga Pahor – 2. mesto U18 in 2. mesto U16
Luka Žagar – 2. mesto U21 in 3. mesto U18
Karim Veinhandl – 3. mesto U18 in 5. mesto U16

Avtorica: Katarina Kumer; Foto: Društvo borilnih veščin Komenda

 

Tagi