Darko Flis dobil novo narodno nošo ter osvojil srebrno medaljo na mednarodnem karate turnirju

Domžalski karateist Darko Flis je v Velenju pri izdelovalcu narodnih noš Krojaštvu Veler prevzel slovensko narodno nošo. Izdelavo in material za narodno nošo je Darko krojaču plačal od nagrade, ki mu jo je Občina Domžale podelila za njegovo dolgoletno delo na področju borilnega športa v domžalski občini.

Darko Flis pravi, da s tem na nek način daje dodano vrednost prejetju te občinske nagrade, saj je z nošenjem noše ob različnih priložnostih daje velik pomen domovinskim vrednotam na slovenskem kakor tudi širše, s tem pa nadaljuje slovensko identiteto.

V soboto, 23. septembra 2023, na praznik slovenskega dneva športa, se je Darko v narodni noši udeležil odprtja mednarodnega karate turnirja Kranj Open 2023. Po slavnostnem odprtju s slovensko himno, je sledilo tekmovanje. Tekmovanje je potekalo v dvorani Planina v Kranju. Darko je tekmoval v skupini veterani. Vseh tekmovalcev, od otrok, mladincev, članov in veteranov je bilo petsto, organizator turnirja pa je bil Karate klub Shotokan Kranj. Darko je tekmoval za svoj klub Karate klub Olimpija Ljubljana ter zasedel drugo mesto. Čestitke.

Darko se je na tekmovanju pogovarjal tudi s karate mojstrom Bojanom Pižmohtom iz Hrastnika, ki je eden med prvimi karateisti v nekdanji Jugoslaviji, ki je začel trenirati karate že leta 1965.

Avtor: Miro Pivar; Foto, video: Arhiv Darka in Marinke Flis

Tagi