Skakalnici v Ihanu sedaj v novi najbolj moderni obleki

Na sedežu Smučarsko skakalnega kluba Sam Ihan Domžale je bil v soboto pravi skakalni praznik, saj sta se je po mnogih letih prizadevanjih društva končno obnovili skakalnici z novo plastiko, kar pomeni, da bodo imeli mladi skakalci in skakalke sedaj veliko boljše pogoje za treninge. Praznik na skakalnicah v Ihanu je potekal skozi ves dan, najprej z odprtjem prenovljenih skakalnic, nato s tekmovanjem, popoldan pa s slovesom Jureta Šinkovca od aktivnega skakanja.

Dolgoletno prizadevanje Smučarsko skakalnega kluba Sam Ihan je obrodilo sadove, saj sta njihovi skakalnici dobili novo obleko in najnovejšo plastično maso, ki se jo da dobiti v tem času. Pri tem so jim s finančnimi sredstvi pomagali številni donatorji, med njimi Smučarska zveza Slovenije, Fundacija za šport, Občina Domžale in Zavod za šport in rekreacijo Domžale, ki sedaj tudi upravlja s skakalnim centrom. Ob tem je potrebno dodati še to, da so pri prenovi skakalnic pomagali tudi starši otrok, ki trenirajo v klubu. 

Slovesno odprtje in preizkus prenovljenih skakalnic je potekalo v soboto, 18. junija 2016. Najprej so predsednik SSK Sam Ihan Peter Korošec, predsednik Odbora za smučarske skoke pri Smučarski zvezi Slovenije Ljubo Jasnič in direktor Zavoda za šport in rekreacijo Domžale Uroš Križanič, prerezali trak pri prenovljenih skakalnicah, nato pa je sledilo tekmovanje mladih skakalk in skakalcev, ki so tako preizkusili novo plastično maso. Napovedovalec tekme je bil Jernej Damjan, za dobro voljo med odmori pa je poskrbel ansambel Svetlin. Skakalni praznik pa se je razvlekel skozi ves dan, saj je ob 17. uri potekalo še slovo Jureta Šinkovca od aktivnega skakanja, ki ga je zaključil s skokom in sprejemom njegovih skakalnih tovarišev iz kluba ter tudi državne reprezentance, saj se je dogodka poleg Jerneja Damjana udeležil tudi Peter Prevc.

Predsednik SKK Sam Ihan Peter Korošec je povedal, da jim je po številnih letih skupaj s pomočjo sponzorjev uspelo prenoviti skakalnici, ki so ju preplastili z novo plastiko. Skakalnica je prenovljena z najnovejšo in najboljšo plastiko, kar se jo da dobiti v tem času in je uvoz iz Finske. »Istočasno pa se moram zahvaliti predvsem staršem mladih skakalcev, ki so s svojimi rokami, s svojim trudom, voljo in z veseljem pomagali obnoviti ti dve skakalnici. Najbolj me veseli, ko vidim te male otroke, male skakalce, ki nadaljujejo tradicijo v smučarskih skokih«, je dejal Korošec.

Predsednik odbora za smučarske skoke pri Smučarski zvezi Slovenije Ljubo Jasnič, je v svojem govoru najprej čestital ob tem uspehu in dejal, da so si v Smučarski zvezi Slovenije lani zadali cilj, da skupaj s Fundacijo za šport ter z občinami, klubi in društvi obnovijo 60 skakalnic v Sloveniji. Zavedajo se namreč, da so klubi temelj skakanja v Sloveniji. Skakalnici v Ihanu sta prvi izmed obnovljenih skakalnic po njihovem načrtu, za kar jim je izrekel tudi čestitke. 

Direktor Zavoda za šport in rekreacijo Domžale Uroš Križanič, kateri tudi upravlja omenjeni skakalnici, je predstavil svoj občutek: »Vse to kar imate danes pred sabo, vse to kar ste dosegli, se vidi, da ste ena velika družina. Vidi se, da sodelujete. Ponosen sem, da gremo v Domžalah naprej, saj je pri obnovi sodelovala tudi Občina Domžale. Zavod za šport in rekreacijo Domžale pa bo upravljal skakalnici korektno.«

Slovo Jureta Šinkovca od aktivnega skakanja je bilo res čustveno. Juretu, ki so ga v njegovi skakalni karieri doletele nekatere poškodbe, zaradi katerih je prekinil skakalno kariero. V svojem čustvenem govoru se je Jure dotaknil marsikaterih ljudi, ki so mu pomagali pri njegovi karieri. Izmed njih sta zagotovo najbolj zaslužna Peter Korošec, predsednik SKK Sam Ihan in njegov trener Simon Podreberšek.

Več foto utrinkov si lahko ogledate TUKAJ in TUKAJ.

Avtor: Miha Ulčar; Foto: Miha Ulčar; Video: Miro Pivar
Komentarji uporabnikov