Nagradna igra: Z Domžalcem in osebno modno svetovalko do novih modnih kombinacij iz vaših kosov oblačil

Zakorakali smo v koledarsko jesen, ki smo jo lahko že občutili tudi na naši koži. Dnevi so vse krajši, temperature nižje in narava okoli nas se počasi barva v jesenske barve. Četudi poletje še najverjetneje ni reklo zadnje besede, se v nas prebuja želja po iskanju toplejših oblačil, ter urejanju in pospravljanju garderobne omare. Jesen je čas, ko skušamo v garderobni omari s pospravljanjem poletnih oblačil narediti prostor debelejšim kosom, pri čemer pogosto ugotovimo, da je pomanjkanje prostora še najmanjša težava. Med številnimi kosi oblačil se znajdejo tudi takšni, ki jih nekako težko kombiniramo ali se ob pogledu nanje s težavo spominjamo, kdaj smo jih nazadnje oblekli. Mnogi pa v domači garderobni omari hranijo tudi kose oblačil še z originalnimi etiketami, ki so rezultat preteklih zgrešenih nakupov.

V želji, da bi bralci Domžalca letošnjo jesen v domači garderobni omari lažje in hitreje iz obstoječih kosov oblačil oblikovali nove modne kombinacije, pri čemur bi lahko brez slabe vesti ponudili drugo možnost oblačilom, ki jih več ne nosite ali jih nikoli niste oblekli in vam v omari samo zasedajo prostor ter zbujajo slabo vest, smo za nasvet vprašali Barbaro Jerman, osebno modno svetovalko.

Pripravili pa smo tudi nagradno igro, kjer boste s pomočjo pravega odgovora in kančka sreče, lahko s pomočjo naše sogovornice Barbare Jerman, osebne modne svetovalke, preuredili svojo domačo garderobo in že to jesen poiskali nove modne kombinacije iz kosov oblačil, ki jih hranite v omari.

Barbara Jerman je osebna modna svetovalka, ki je v čarobnem svetu mode in pomoči drugim odkrila svoje poslanstvo. Na Domžalcu smo jo predstavili v prispevku z naslovom Barbara Jerman: »Želim si, da bi ženske z izgradnjo osebnega stila oblačenja zasijale in izrazile to, kar resnično s(m)o«. Tokrat smo jo prosili za nekaj nasvetov in za bralce Domžalca pripravili nagradno igro.

Ob menjavi letnih časov je preureditev in osvežitev domače garderobne omare kar razširjeno opravilo. Medtem, ko je za nekatere lahko to tudi priljubljeno opravilo, je lahko za druge prava nočna mora. Ali so kakšni triki, kako, na kakšen način bi se lahko lažje, predvsem pa s prijetnejšimi občutki lotili menjave sezonskih oblačil?

Res je. Marsikomu je tovrstno opravilo zelo neljubo. Pogosto zato, ker imamo v omari že dovolj velik kaos in morda ne vemo, kje bi začeli z urejanjem. Morda imamo tudi že precej velik kup oblačil, ki jih več ne nosimo, vendar se jim zaradi čustvene navezanosti ne moremo odpovedati.

Moj prvi nasvet je: delajmo sezonsko čistko omare in le ta naj bo redna. Dokler v garderobni omari ohranjamo nekakšen red, do takrat ne bo situacija nikoli tako zahtevna, da ne bi splavali iz nje.

Pogosto tudi svetujem, naj vsak poskusi doma popolnoma izprazniti garderobno omaro in oblačila ločiti glede na priložnosti, v katerih jih obleče. Torej služba, prosti čas, praznovanja itd. Pri tem naj bo fokus na intervalih, v katerih oseba oblačila nosi. Povedano drugače, ločijo in sortirajo naj se oblačila glede na frekvenco nošenja in kako osebi pristajajo. Ali izbrana oblačila oseba že dlje časa ne nosi, ji več ne pristaja ali preprosto nekako ne ve, kako naj jih skombinira?

Garderoba bo v omari veliko bolj pregledna in hitreje se bomo znašli, če bodo kosi oblačil zloženi ali obešeni glede na namen uporabe in pa sortirani po barvni lestvici. V primeru, ko je v omari zloženih več kosov oblačil, ki jih oseba že dlje časa ne nosi, pa bi svetovala, naj si oseba zastavi vprašanje: “Zakaj kosi oblačil ostajajo v domači garderobni omari, čeprav jih več ne nosim?” Je v ozadju morebiti določena čustvena navezanost, čeprav mi kosi oblačil več ne pristajajo? Če je temu tako, se jih lahko vedno podari bližnji osebi. Če je kos oblačila prevelik ali premajhen, je obisk in posvet s šiviljo dragocena rešitev. Včasih se zgodi, da izbrani kos oblačila povzroča nemalo preglavic, saj se zdi njegova kombinacija z drugimi kosi oblačil prava misija nemogoče. Nič lažjega. Ob naslednji priložnosti za shopping vzemite kos oblačila s seboj in poiščite kose, s katerimi bi ga lahko kombinirali v prekrasen novi outfit.

Tako imenovana “instant moda” je kar precej priljubljena, čeprav nič ne more nadomestit lepote klasičnih vzorcev in pa barvnih kombinacij. Ali je mogoče poiskati kompromis? Kako bi lahko kosom oblačil, ki jih več ne nosimo, vendar jih še vedno hranimo v omarah, z drugačnimi, torej novimi kombinacijami podarili nov videz in s tem tudi priložnost?

Možnosti je ogromno, zato mi je izjemno blizu misel, “moda je igra”. Vse je odvisno od nas samih in od tega, koliko si dovolimo biti kreativni. Če imamo v omari klasične kose oblačil je marsikaj lažje, saj jih lahko vedno popestrimo z barvami, vzorci ali dodatki, ki so trenutno trendovski. Če se pa klasiki nekako izogibamo in raje kupujemo kose, ki so odraz zadnjih modnih trendov, potem veliko težje s kosom, s katerimi nismo več zadovoljni, ustvarimo nekaj novega. Zato vsekakor svetujem, da naj bo v domači garderobni omari več osnovnih kosov oblačil, ki jih lahko kadarkoli vedno znova oživimo na različne načine.

Kaj bi svetovali bralcem Domžalca, ki se pripravljajo na pospravljanje in urejanje domače garderobne omare v času, ko prehajamo iz lahkotnejših v toplejša oblačila? Ko se bo v domači garderobni omari najverjetneje kar hitro opazilo pomanjkanje prostora?

Osebno sem mnenja, da nikoli ne gre za kvantiteto. Kvaliteta je tista, ki mora v omari imeti prednost. Že 10 kosov premišljeno izbranih in kupljenih oblačil nam omogoča, da lahko iz njih ustvarimo veliko različnih kombinacij. Glede samega prostora v omari pa sem mnenja, da nam poznavanje našega osebnega stila oblačenja in pa naših želja ponuja izjemno prednost pri prerazporejanju oblačil. V kolikor pa imamo v dobrem spominu vse, kar imamo spravljeno v domači garderobni omari, jo lahko z malo truda tudi kadarkoli osvežimo.

Nagradna igra

Z Domžalcem in osebno modno svetovalko do novih modnih kombinacij iz vaših kosov oblačil.

Sodelujte v nagradni igri ter si s pomočjo pravilnega odgovora in kančka sreče priborite enkratno brezplačno svetovanje osebne modne svetovalke Barbare Jerman o novih modnih kombinacijah, ki jih lahko oblikujete iz kosov oblačil, katere hranite v domači garderobni omari. Svetovanje bo potekalo 60 minut na domu izžrebanca/ke.

Nagradna igra poteka izključno na portalu www.domzalec.si (preko spodnjega obrazca) od ponedeljka, 2. oktobra 2023, do četrtka, 5. oktobra 2023, do 24. ure. Žrebanje bo potekalo v petek, 6. oktobra 2023. Izžrebanec (ime in priimek) bo objavljen na spletnem portalu domžalec.si v petek, 6. oktobra 2023.

1x brezplačno svetovanje bo potekalo 60 minut na domu srečnega izžrebanca/izžrebanke, kjer bo Barbara Jerman, osebna modna svetovalka, skupaj s srečnim izžrebancem/izžrebanko pregledala oblačila v domači garderobni omari in svetovala o novih modnih kombinacijah ter ureditvi omare.

*******************************************************

Nagradna igra je zaključena

Nagradna igra je zbudila veliko zanimanja, srečna izžrebanka, ki prejme 1x brezplačno 60 minutno svetovanje je:

  • Mirjana Flajšaker

Nagrajenka bo obveščena po e-mailu.

Avtor: Petra Petravič; Foto: Osebni arhiv Barbara Jerman

 

Tagi