40 let vrtca Kekec Radomlje

V Kulturnem domu v Radomljah je bilo na dan zmage, 9. maja 2014, nadvse veselo. Dvorano so napolnili starši, stari starši, prijatelji in znanci otrok, ki obiskujejo vrtec Kekec, da bi prisostvovali proslavi ob visokem jubileju, 40-letnici delovanja. Mnogo otrok je obiskovalo ta lepi vrtec, sedaj pa že otroci od prvih otrok obiskujejo prostore, kjer so se igrali in učili njihovi starši.

Najprej je vse prisotne pozdravila napovedovalka in vzgojiteljica vrtca Kekec, Urška Baloh, ki je povabila župana Občine Domžale, Tonija Dragarja pred mikrofon, da poda nekaj besed. Župan je po nagovoru vodji vrtca Kekec, Mirandi Krištof podaril lepo sliko Radomelj iz zraka ter jim zaželel še veliko let učenja otrok. Obljubil pa je tudi, da glavna nagrada pride te dni, ko bo Občina Domžale pomagala finančno pri toplotni oblogi fasade na vrtcu. Zatem je voditeljica vrtca Miranda Krištof orisala 40-letnico delovanja vrtca Kekec.

V kulturnem programu so nastopili otroci in vzgojiteljice vrtca Kekec, zaigrala sta tudi mlada harmonikarja, ki sta obiskovala ta vrtec, Tine Štrajhar in Rok Pavlič. Zapeli so tudi pevci, ljubitelji razgibane Šole Zdravja, Upokojensko društvo Radomlje. Na koncu pa je čarodej Roman Frelih s svojimi triki na noge spravil vso mladino, ki je tudi aktivno sodelovala pri čarovnijah.

Proslava se je v veselem razpoloženju po koncu programa nadaljevala v preddverju kulturnega doma, kjer je vse obiskovalce čakal prigrizek in sokovi. Osebju vrtca Kekec želimo še veliko let dela z mladimi nadebudneži.

Avtor: Miro Pivar; Foto, video: Miro Pivar
Tagi