Pravljični Šumberk – nova pravljična pot za novo družinsko dogodivščino

V Domžalah bomo prihodnji mesec dobili pravljično pot, ki bo že četrta pot Pravljično-doživljajske transverzale po Slovenji. Po Poti pastirskih škratov na Krvavcu, Polhovem doživljajskem parku v Polhovem Gradcu in Poti močvirskih škratov na Mali plac bo zavod Škrateljc odprl Pravljični Šumberk v domžalskem mestnem gozdu.

Otroci bodo v Pravljičnem Šumberku na nadvse pomembni misiji. Lisički bodo pomagali najti izgubljeni slamnik, ki je zanjo, pa tudi za vse druge živali na Šumberku ter celo za vse ljudi v Domžalah, sila pomembna reč. Pri tem bodo spoznali zgodbo o slamnikih iz Domžal, odpotovali v prazgodovino tega kraja in odkrivali pravljično lep gozd Šumberk, poln raznolikih dreves, živali in kraških jam. V njih domujeta jamski škrat Domžalec in hrošček Simon, ki bo otroke vodil po poti.

Pravljično-doživljajska pot Pravljični Šumberk se prične v Kavarni Češmin v Češminovem parku v središču Domžal, kjer boste dobili knjižico Pravljični Šumberk. Pot nato, vodi ob Kamniški Bistrici do Šumberka in nato krožno preko Šumberka nazaj na izhodišče, ker škratolovce za opravljeno nalogo čaka nagrada. Pot je dolga 3,54 km, na njej boste pridelali 134 nadmorske višine. Pot je dobro označena, za vsa doživetja na poti pa bo družina potrebovala okoli 3 ure.

Novo Pravljično-doživljajsko pot Pravljični Šumberk bodo odprli v soboto, 14. septembra 2019, v okviru 2. Hroščkovega festivala, ki bo potekal v Češminovem parku v Domžalah, na katerem pripravljajo številne športne in ustvarjalne delavnice ter glasbene, gledališke in plesne nastope. Hroščkov festival bodo obiskali alpinisti, jamarji, gasilci in policisti. Zabavo za vso družino bodo začeli z glasbeno pravljico »Izgubljeni slamnik«, ki bo uvod za ogled čisto nove poučne doživljajske poti Pravljični Šumberk, na katero se bodo udeleženci festivala kasneje lahko podali v spremstvu vodičev.

Miha Ulčar; Foto: FB Pravljični Šumberk

 

Tagi