Priporočila v zvezi s priporočenim ravnanjem s koronavirusom (Covid-19) v občini Moravče

Obveščamo vas, da je ožji Štab Civilne zaščite Občine Moravče na svoji seji v četrtek, 1. oktobra 2020, sprejel naslednje zavezujoče

PRIPOROČILO

Korona virus Covid-19 je znova prisoten tudi v Občini Moravče. Da bi se z njim uspešno spopadli, priporočamo, da na vseh javnih prostorih nosite maske. Redno si razkužujte roke in upoštevajte varnostno razdaljo. Svoje druženje omejite na najnujnejše in na ne več kot 6 oseb.

Odsvetujemo organizacijo športno-rekreacijskih, kulturno-zabavnih in drugih množičnih dogodkov. Gostinski lokali naj v okviru svojih možnosti večji del svoje dejavnosti prenesejo na zunanje prostore.

Poslovanje Občine Moravče z občankami in občani do nadaljnjega ostaja odprto v okviru uradnih ur. Vendar priporočamo, da čim več svojih vlog in drugih zadev oddate in opravite po e-pošti obcina@moravce.si ali preko pošte na naslov: Občina Moravče, Vegova ulica 9, 1251 Moravče oziroma z vložitvijo vloge v poštni nabiralnik.

V kolikor pri sebi ali pri otrocih prepoznate simptome korona virusa ali drugih bolezni dihal, se po telefonu ali spletu nemudoma posvetujte s svojim zdravnikom in upoštevajte njegova navodila. V kolikor se ugotovi blažja oblika korona virusa, strogo spoštujte osebno karanteno. Če kdo, ki je v karanteni oziroma samoizolaciji potrebuje pomoč, naj pokliče na številko Civilne zaščite 064 229 277.

Pozivamo vas, da dnevno pozorno spremljate in upoštevate vse ukrepe Nacionalnega inštituta za javno zdravje in Vlade Republike Slovenije.

Štab Civilne zaščite Občine Moravče bo glede na morebitno zaostrovanje epidemioloških razmer ustrezno ukrepal in sprejel nujne odredbe. Na spoprijem s korona virusom smo pripravljeni in dobro opremljeni.
Pazite nase in na svoje otroke. Obnašajmo se samozaščitno. Bodimo odgovorni.

Darko Vavpetič, l.r.                                                                                                            dr. Milan Balažic, l.r.

 

Tagi