Nekatere vznemirja poškodovani most pri Lidlu. Kaj pravijo pristojni?

Danes zjutraj smo na našem portalu objavili novico, da je visoka deroča voda, ki je s seboj nosila podrto drevje in vejevje, ponoči močno poškodovala most pri Lidlu, zaradi česar je le ta zaprt ter s tem tudi direktna cestna povezava Domžale – Vir. Tekom današnjega dneva se je na družabnih omrežjih pojavilo več komentarjev, zakaj na poškodovanem mostu ne odstranijo debel in vejevja, da se bo most podrl in podobno.

V Štabu Civilne zaščite Občine Domžale so nam povedali, da je bila popolna zapora mostu pri Lidlu odrejena na podlagi strokovne statične presoje in ogleda na terenu. Mostu se ne sme uporabljati v nobenem primeru, kot tudi uporaba rekreacijske poti ob Kamniški Bistrici v neposredni bližini.

Pojasnili so tudi, da mosta ne čistijo, ker to trenutno iz vidika varnosti gasilcev ni možno. Spremljajo pa stanje mostu ves čas.

Ob tej priložnosti v Štabu Civilne zaščite Občine Domžale še naprošajo občanke in občane, naj ne hodijo na območje tega mostu, ki je zaprto ter dosledno upoštevajo ukrepe vseh pristojnih služb. Omenjen poziv velja tudi za vse vodotoke in druga zaprta območja.

Miha Ulčar; Foto: Štab CZ Občine Domžale

 

Tagi