Deroča voda močno poškodovala most čez Kamniško Bistrico pri Lidlu

Visoka deroča voda, ki je s seboj nosila podrto drevje, je ponoči močno poškodovala most pri Lidlu, zaradi česar je le-ta zaprt ter s tem tudi cestna povezava Domžale – Vir. Prav tako je poškodovan in zaprt most pri Papirnici Količevo.

Most čez Kamniško Bistrico naj bi bil po informacijah avtorja fotografij poškodovan v novem dograjenem delu, kjer poteka kolesarska in peš pot. Seveda pa bo temeljiti pregled pokazal, kakšne so dejanske poškodbe mostu.

Iz Štaba Civilne zaščite Občine Domžale so sporočili, da je na podlagi strokovne statične presoje in ogleda na terenu odrejena popolna zapora železniškega mostu pri Papirnici Količevo, kot tudi mostu pri Lidlu čez Kamniško Bistrico.

Poškodovani most pri Papirnici Količevo. (Foto: Štab CZ Občine Domžale)

“Mostov se ne sme uporabljati v nobenem primeru, kot tudi uporaba rekreacijske poti ob Kamniški Bistrici v neposredni bližini. Seznanjamo vas, da mostov ne bomo čistili, ker to trenutno iz vidika varnosti ni možno.
Zapore bodo ustrezno označene, zato vas naprošamo za dosledno upoštevanje navodil vseh pristojnih služb,” še opozarjajo v Štabu Civilne zaščite Občine Domžale.

(Video: Miro Pivar)

(Video: bralec)

Trenutno je začasno zaprt most čez Kamniško Bistrico v Radomljah, saj poteka čiščenje podrtega drevja in vejevja, ki ga je voda nanosila pred most.

(Foto: PGD Radomlje)

Že od včeraj popoldan je zaprta državna magistralna cesta Šentjakob – Litija, saj je zaradi močno narasle Kamniške Bistrice in vejevja, ki je se zagozdilo v mostno konstrukcijo, posedel eden od nosilnih stebrov mostu v Dolu pri Ljubljani. Upravljalec ceste je državno cesto nemudoma zaprl in zavaroval kraj dogodka. Obvoz za osebna vozila je mogoč preko lokalne ceste skozi naselji Beričevo in Videm, obvoz za tovorna vozila pa je preusmerjen na druge ceste.

(Foto: Občina Dol pri Ljubljani)

Miha Ulčar; Foto: Matjaž Gerčar, Miro Pivar, PGD Radomlje, Občina Dol pri Ljubljani, bralec, Štab CZ Občine Domžale

Tagi