Ne zamudite tradicionalnega kresovanja na Mengeški koči!

Mengeška koča z okolico je čudovita kulisa za kresovanje

Ko se na predvečer prvega maja začne temniti, na Gobavici kres zagori, pri Mengeški koči pa že po stari navadi po golažu, čevapčičih in drugi okusni hrani zadiši. Če pa dodamo še živo glasbo, je pa to pravi recept za nepozabno kresovanje in tudi večerno rekreacijo.

Mengeška koča na Gobavici je že vrsto let prizorišče tradicionalnega kresovanja, ki vselej privabi veliko število zabave in sprostitve željnih obiskovalcev. Letos bo kresovanje potekalo v nedeljo, 30. aprila, od 19. ure dalje.

Glavna atrakcija večera bo nastop skupine Joker v živo. S svojo energično glasbo in privlačnimi ritmi vas bodo zagotovo spravil pokonci, da boste še tisti “taleseni” zaplesali pod odrom.

A zabava se tu ne konča. Uživali boste lahko tudi v okusni hrani in pijači, vključno z mesom na žaru, golažem in osvežilnimi pijačami. In seveda, noben dogodek za 1. maj ni popoln brez visokih plamenov kresa, ki je postavljen cca 200 metrov pod kočo.

Vabljeni, da parkirate ob vznožju Gobavice in se peš odpravite na 20 minutni pohod do cilja. Že sama Mengeška koča z okolico je čudovita kulisa za kresovanje. Obdana z gozdom in ugnezdena v hribe, je idealen kraj za sprostitev in uživanje v družbi prijateljev in družine.

Na koledarju si le označite 30. april ob 19. uri, da ne zamudite tega razburljivega dogodka, ki je zabava tako za mlade kot mlade po srcu. Ne glede na to, ali ste ljubitelj glasbe, borec za pravice delavcev ali samo željni zabave, bo kresovanje pri Mengeški koči zagotovo odlično preživet nedeljski večer.

Mengeška koča na Gobavici stoji na 433 metrih nadmorske višine in ponuja oddih med zeleno, z gozdom obdano okolico in neokrnjeno naravo, do njih pa vodijo cesta ter številne poti in steze. Gostinska ponudba sestoji iz kvalitetne in cenovno dostopne domače hrane, okusnih sobotnih in nedeljskih kosil, slastnega ocvrtega piščanca, sezonskih jedi z žara, kravic, pečenic, narezkov ter slastnih krofov, jabolčnega zavitka in sirovih štrukljev. Najmlajši člani družin se radi zabavajo na igralih in s hranjenjem živali z mini živalskega vrta, starejši člani družin pa uživajo v kulinaričnih dobrotah ob čudovitem razgledu na Kamniške Alpe.

Miha Ulčar; Foto: Mengeška koča

 

Tagi