Knjižnica Domžale z vsemi enotami do nadaljnega ostaja zaprta

Glede na Odlok Vlade RS o začasni prepovedi ponujanja in prodajanja blaga in storitev potrošnikom mora Knjižnica Domžale z vsemi enotami do nadaljnjega ostati ZAPRTA.

  • Naročila in rezervacije gradiv so onemogočena.
  • Zamudnine za že izposojeno gradivo se v času zaprtosti ne bodo evidentirale, kar pomeni, da zaradi zaprtosti knjižnice za uporabnike ne bodo nastajale nikakršne dodatne finančne obveznosti.
  • Avtomatski vračalnik za vračanje gradiva v predprostoru Knjižnice Domžale bo še naprej obratoval v času odprtosti Mercator centra. Vračilo gradiva iz enot v Domžalah ni možno.
  • Morebitna sistemska obvestila (o skorajšnjem poteku roka izposoje, rezervacijah), ki jih bo uporabnik prejel v času zaprtosti knjižnice, so brezpredmetna in jih ni potrebno upoštevati. če je uporabnik obvestilo o čakajočem rezerviranem gradivu že prejel, ga bo lahko prevzel ob ponovnem odprtju knjižnic.

Za vsa nujna vprašanja in težave (podaljševanje članstva, pridobitev cobiss gesla …) bo (od 27. oktobra 2020) med 10.00 in 18.00 na voljo dežurna telefonska številka 031 712 491 in elektronski naslov domzale@dom.sik.si.

Vabijo vas, da uporabite tudi možnosti dostopa do e-knjig in vseh drugih e-gradiv oz. podatkovnih zbirk, ki jih gradijo za vas: domoznanskega portala Kamra, portala o dobrih knjigah DobreKnjige.si, spletnega biografskega leksikona Obrazi slovenskih pokrajin, Digitalne knjižnice Slovenije dLib. Obiščite spletno knjižnico Biblos ter si izposodite zvočne knjige v aplikaciji Audibook.

Vabijo vas tudi k ogledu e-prireditev /predavanja, pravljice, delavnice, razstave, srečanja z ustvarjalci …/ na www.knjiznica-domzale.si. Spremljajte tudi njihovo spletno stran in Facebook stran.

O možnostih dostopa do knjižničnega gradiva vas obvestijo takoj, ko dobijo dodatna pojasnila s strani NIJZ.

V Knjižnici Domžale se vam zahvaljujejo za razumevanje!

Karin Božič Zupančič; Foto: Knjižnica Domžale

 

Tagi