Dobrodelni koncert “Življenje za Karolino”

Lepo vabljeni na veliki dobrodelni koncert “Življenje za Karolino”, ki bo potekal v nedeljo, 21. maja 2023, ob 19. uri, v dvorani Kulturnega doma Mengeš. Večer, ki bo poln prijetne energije, bodo popestrili številni znani glasbeniki, ki nam bodo ogreli srca s čutnimi melodijami.

Deklica Karolina Lavrič je bila pri treh letih starosti diagnosticirana z redko genetsko boleznijo, imenovano Cockayne syndrome, ki povzroča propadanje možganskih celic, kar posledično vodi v izgubo sluha in vida, invalidnost, duševno manj razvitost in se konča s smrtjo. Starša in Društvo Viljem Julijan pa so v lanskem letu našli raziskovalce v ZDA in na Portugalskem, ki razvijajo zdravilo za deklico in so v raziskavah že prišli do vzpodbudnih rezultatov.

Deklica bo dobila zdravilo, za njegov razvoj pa je treba zbrati več kot 2.000.000 EUR. V ta namen poteka vseslovenska zbiralna akcija finančnih sredstev.

Tudi v Društvu AIA – Mladinskem centru Mengeš so se pridružili akciji z organizacijo dobrodelnega koncerta. Številni pokrovitelji koncerta pa bodo poskrbeli za kritje nujnih stroškov, da se za Karolino zbere čim več finančnih sredstev.

Na dobrodelnem koncertu “Življenje za Karolino”, ki poteka v organizaciji Društva AIA – Mladinskega centra Mengeš in soorganizaciji Društva Viljem Julijan ter Društva Plan, bodo nastopili Nuška Drašček, Eva Boto, Manca Špik, Saša Lešnjek, Uroš in Tjaša, Alex Volasko, Eva Černe, Gregor Ravnik, Flora Ema Lotrič, Nastja Gabor, Nick Domes, SoulGreg Artist Quartet idr.

Vstopnice lahko kupite preko spleta v Špas teatru, 1 uro pred vsako predstavo Špas teatra ali v AIA- Mladinskem centru Mengeš (popoldan, t:070-732-070).

Vljudno vabljeni, da se nam pridružite na koncertu in z nakupom vstopnice pomagate Karolini do ozdravitve.

Glavna pokrovitelja dogodka sta Špas teater in Občina Mengeš. Ostali pokrovitelji dogodka: RP design, Peter Žunič, Catering Kos, Tiskarna Medium.

Za razvoj genskega zdravljenja za Karolino lahko prispevate 

SMS s ključno besedo KAROLINA5
ali KAROLINA10 na 1919

ali z nakazilom donacije na TRR Društva Viljem 

SI56 0400 0027 7357 570

sklic SI00 111888, namen »Za Karolino«.

Več o zbiralni akciji za razvoj genskega zdravljenja za Karolino si lahko preberete na povezavi tukaj.

Miha Ulčar; Foto: Društvo AIA – Mladinski center Mengeš

Tagi