Dan s poklicnimi gasilci CZR Domžale

V petek, 7. oktobra 2022, ob 16. uri poklicni gasilci Centra za zaščito in reševanje Domžale organizirajo dan odprtih vrat, na katerem se bodo obiskovalci lahko pobližje seznanili z njihovim delom, si ogledali intervencijska vozila in opremo, prikaze gašenja začetnih požarov ter še marsičem zanimivim in koristnim. Dogodek je še posebej namenjen mladim družinam, saj bo za otroke na voljo poligon s številnimi gasilskimi aktivnostmi. 

Po dveh letih premora, bodo poklicni gasilci CZR Domžale ponovno na stežaj odprli svoja vrata, kamor bodo lahko pokukali vsi, ki jih zanima delo poklicnih gasilcev. Dnevi odprtih vrat, ki so se že zvrstili v preteklosti, so vedno navdušili obiskovalce, in sicer od najmlajših pa vse do najstarejših, saj so vsi imeli kaj videti in doživeti.

Tudi letos poklicni gasilci ne bodo razočarali, saj pripravljajo pester in zanimiv program. Tako bodo na dnevu odprtih vrat predstavili svoja intervencijska vozila in opremo, med njimi boste lahko videli tri njihova najnovejša intervencijska vozila, ki so jih prevzeli v letošnjem letu. Ker je oktober mesec požarne varnosti bo posebna pozornost namenjena požarni preventivi, zato se lahko nadejate prikazov gašenja različnih začetnih požarov. Pripravljajo pa tudi predstavitveno reševalno vajo in orientacijo v zadimljenem prostoru.

Kot smo že omenili v uvodu, bodo na svoj račun prišli najmlajši, saj za njih pripravljajo celo paleto različnih delavnic, na katerih se bodo lahko preizkusili v gasilskih veščinah ter se prelevili v prave gasilce. Seveda bodo poskrbeli tudi za sladko presenečenje.

Lepo vabljeni, da jih v petek, 7. oktobra 2022, ob 16. uri obiščete na Količevem in se na lastne oči in ušesa prepričate, kaj vse počnejo naši poklicni gasilci in kaj vse so pripravili za vas. Obenem boste tam iz prve roke dobili marsikateri koristen nasvet, ki vam bo prišel prav v vsakdanjem življenju.

Utrinke z dneva odprtih vrat, ki je potekal leta 2019, si lahko ogledate na povezavi tukaj.

Miha Ulčar; Foto: arhiv domžalca, CZR Domžale

 

Tagi