Primerjava cene zunanjih ograj. Preveri in izberi pravo!

Zunanje ograje so pomemben element doma. Izdelane so iz različnih materialov, od katerih je v veliki meri odvisna tudi končna cena. Ali vas zanima, katera je najboljša izbira?

Ne glede na to, ali izbirate balkonsko ali dvoriščno ograjo, je pri tem ključnega pomena iz kakšnega materiala je izdelana. Ta pomembno vpliva na njen videz, vzdrževanje in življenjsko dobo.

Pri tem je vedno dobro imeti v mislih, da najcenejši materiali niso vedno najboljša izbira, prav tako pa morate pomisliti na vaše potrebe in želje.

Danes so zunanje ograje najpogosteje izdelane iz lesa, inox pločevine, aluminija, PVC, stekla in kamna.

Preverite njihove cene ter jih primerjajte z njihovimi prednostmi in slabosti. Tako bo odločitev zagotovo lažja.

Lesene ograje

Lesene ograje veljajo za ene cenejših, vendar je razpon cen zelo velik, ker je končna cena odvisna predvsem od vrste lesa.

Zanje velja, da so izjemno privlačne in poskrbijo za domač videz ter obilo zasebnosti. Njihova slabost je, da so zelo občutljive na vremenske vplive in zahtevajo veliko vzdrževanja.

Primerne so tako za balkonske kot tudi za dvoriščne ograje.

Okvirna začetna cena za tekoči meter lesene ograje se giblje okoli 50€, seveda pa je v največji meri ceni odvisna vrste lesa.

Inox ograje

Inox ograje so razmeroma drage, vendar so za razliko od lesenih zelo odporne na vremenske vplive. Pohvalijo se z dolgo življenjsko dobo, pri čemer ne zahtevajo veliko vzdrževanja.

Sicer je inox najbolj primeren za balkonske ograje in stopnišča, saj ne zagotavlja veliko zasebnosti. Balkonska ograja iz inoxa je modernega videza in izjemno privlačna.

Cena 1 m visoke inox ograje, se giblje med 100 – 140€ za tekoči meter.

PVC ograje

PVC ograje veljajo za cenovno dostopne, vendar pa je potrebna nekoliko večja previdnost pri izbiri PVC-ja. To se na eni strani odraža na višji ceni, na drugi strani pa se slabši materiali hitreje krivijo ali počijo.
Kakovostne PVC ograje nudijo visoko stopnjo zasebnosti, odpornost na vremenske vplive in dolgo življenjsko dobo z malo vzdrževanje.

Primerne so tako za balkone kot tudi za dvorišča, pri čemer lahko izbirate različne sloge in barve.

Povprečna cena PVC ograje za tekoči metera znaša približno 70 €.

Steklene ograje

Steklene ograje so primerne izključno za balkone in stopnišča. Steklena balkonska ograja je sicer ena od dražjih izbir, vendar je modernega videza, odporna na vremenske vplive in izjemno obstojna.

Z njo ne boste imeli veliko dela in vam bo služila vrsto let. Največja slabost steklenih ograj je pomanjkanje zasebnosti, na njej pa se hitro poznajo tudi prstni odtisi.

Cena za tekoči meter steklene ograje se začne pri 100 €.

Kovane ograje

Cena kovanih ograj je med najvišjimi, saj so izključno izdelane po meri. Kovane dvoriščne ograje veljajo za ene izmed najbolj trdnih in vremensko obstojnih.

Odlikuje jih dolga življenjska doba, pri čemer ne zahtevajo veliko vzdrževanja. Če niso kakovostno izdelane, potem se prašno barvanje hitro lušči ali začnejo rjaveti, zato je potrebno izbirati izključno kovane ograje najvišje kakovosti.

To pa se posledično pozna tudi na višji ceni, ki se z dostavo in montažo priče pri 130 €.

Betonske (zidane) ograje

Betonske ograje so najbolj primerne za ograditev dvorišča in ograditev balkonov v urbanih območjih, kjer je prisotna potreba po večji zasebnosti.

Odlikuje jih izjemna trdnost in dolga življenjska doba z malo vzdrževanja. Pozimi lahko betonska ograja poka, če ni ustrezno izdelana, zato previdnost pri izbiri izvajalca nikoli ni odveč.

Kamnite ograje

Pri kamnitih ograjah gre za žičnate košare, ki so napolnjene s kamenjem. So med tistimi ograjami, ki se uporabljajo bolj za ograditev dvorišč in parcel.

Nudijo vam veliko zasebnosti, učinkovito zvočno izolacijo in celo protipožarno zaščito. Z njimi boste zadovoljni vrsto let, pri čemer ne zahtevajo veliko vzdrževanja.

Cena kamnitih ograj je različno visoka, kar je v največji meri odvisno od njihove dolžine, širine in višine.

Alu ograje

Alu ograje veljajo za ene izmed najbolj vsestransko uporabnih. Z njimi lahko ogradite dvorišče, balkon, teraso ali stopnišče. Čeprav so alu ograje ene izmed dražjih, pa vam nudijo številne prednosti, zaradi česar so trenutno med najbolj priljubljenimi ograjami.

Kakovostna alu ograja vam bo zdržala vrsto let brez večjega vzdrževanja, saj je izjemno odporna na mehanske poškodbe in vremenske vplive.

Prašno lakiranje zagotavlja učinkovito zaščito proti koroziji in rjavenju, poleg tega pa lahko izbirate med različnimi barvnimi odtenki.

Alu ograje so na voljo tudi v različnih slogih, zato se odlično podajo k vsem arhitekturnim podobam doma.

Cena za tekoči meter alu ograje za prične pri 140 €.

Kaj torej izbrati?

Cena je pomemben dejavnik pri izbiri ustreznega materiala zunanje ograje. Če izbirate ograjo za več desetletij, potem zagotovo ni edini, na katerega morate pomisliti.

Pred končno odločitvijo je potrebno pretehtati tudi kakšno je vzdrževanje ograje, njena življenjska doba ter ostale prednosti in slabosti. Na koncu pa je tu še estetski vidik in slog.

Čeprav se zdijo alu ograje nekoliko dražje, pa odtehtajo svojo ceno, če pomislite, kaj vse vam ponujajo. Glede na to, da je zunanja ograja dolgoletna naložba, potem se vam na račun kvalitete nikakor ne splača varčevati.

Če pa k temu dodamo še minimalno vzdrževanje in izjemna obstojnost na vremenske vplive, potem je njihova cena povsem upravičena.

Prepričani smo, da vas bodo, ne glede na njihovo ceno, zunanje alu ograje navdušile – podobno kot to velja za mnoge druge uporabnike, ki jo že imajo.

Naročnik oglasa: ELŠNIK, d.o.o

 

Tagi