Presegli 5,5 milijonov prikazov na portalu domžalec.si v enem letu!

Preko 791.000 posameznih uporabnikov in več kot 5,5 milijona prikazov v letu 2023 sta le dva izjemna lanska presežka, ki s številkami dokazujeta to, kar vemo: Domžalca res veliko beremo!

Spletni portal, ki je prvi prispevek objavil v letu 2012, deluje že dvanajsto koledarsko leto. Ustvarjalce portala najbolj veseli dejstvo: statistika portala pozitivno narašča. Odzivi bralcev so pozitivni, bralcev je vsako leto več, naraščajo posamični obiski, veča se številka sledilcev na družbenih omrežjih, vsako leto pa je tudi več prispevkov.

Čeprav nismo edini portal na domžalskem območju, pa smo zagotovo najbolj bran regionalni medij s širšega domžalskega območja: v letu 2023 je bilo tako zabeleženih 5,5 milijona prikazov naše strani (20 % več kot lansko leto!), na mesečni ravni pa nas obišče v povprečju 123.000 uporabnikov, kar znaša 791.000 obiskovalcev v celem letu. In kar najbolj veseli: 25 % naših bralcev je zelo zvestih in stalnih bralcev. Popularni smo tudi na družbenih omrežjih in tako imamo že skoraj 40.000 sledilcev.

 

Vas zanima, kaj so bile najbolj brane vsebine v lanskem letu?

Na prvem mestu so prispevki iz časa poplav – trudimo se vas obveščati o aktualnih dogajanjih, hkrati pa na naših straneh objavljamo pomembne informacije pristojnih institucij, ki so ključne v kritičnih trenutkih. Prvotni prispevek  (FOTO/VIDEO): V domžalski občini Kamniška Bistrica že prestopila bregove, pričakovane poplave večjih razsežnosti je dosegel preko 83.500 branj.
Poplavljene Nožice. (Foto: Primož Dejak)
Najbolj vas je zanimal prispevek o NLP-ju nad Mengšem, ki je dosegel preko 176.000 branj (FOTO): NLP nad Mengšem? Bralec opazil nenavaden leteči predmet. Članek je bil deležen pozornosti tudi v tujini, saj se je znašel na portalu Reddit. Sprva je o nenavadnih lučeh poročal pilot letalske družbe TUI Airways, prikazano sliko pa nam je posredoval naš bralec.
Da nam je Domžalčanom mar za okolje, dokazuje tudi prispevek V Domžalah garažna razprodaja spomladanskih oblačil po simboličnih cenah, ki je presegel 15.400 branj. Spodbujamo ljudi k vestnemu ravnanju, saj nas potrošništvo rado zavede, še zlasti s hitro modo. Dajmo oblačilom drugo možnost in jim podaljšajmo rok uporabe, hkrati pa prizanesimo našemu planetu.

Sicer pa smo v lanskem letu objavili kar 2.641 novih prispevkov. Pišemo o delovanju lokalnih društev in občin, posredujemo pomembna obvestila za občane, objavljamo mnoge kolumne pa tudi karikature, Miro Pivar skrbi za video vsebine, sodelujemo pa tudi s podjetji in pišemo o njihovih uspehih. Naj se ob tej priložnosti zahvalimo vsem piscem, ki ustvarjajo vsebino, vsem fotografom in snemalcem ter tudi računalniški ekipi, ki skrbi, da portal nemoteno deluje.

Vas zanima 12 razlogov, zakaj sodelovati z nami? Poleg že omenjene statistike, ki dokazuje, da vam lahko zagotovimo širok krog bralcev za vaše novice na našem portalu, vam ponujamo različne oblike sodelovanja.

Dobrodošli, da nas kontaktirate na Facebooku, Instagramu ali kar preko e-pošte (info@domzalec.si).

ekipa Domžalec

 

 

Tagi