(FOTO): NLP nad Mengšem? Bralec opazil nenavaden leteči predmet

Konec meseca julija ste lahko v medijih prebrali, da je pilot letalske družbe TUI Airways med letom nad Slovenijo opazil nenavadne luči, kar je tudi javil kontroli zračnega prometa. Slednja pa na njihovih radarjih ni zasledila nobenega zrakoplova v smeri in sporočeni višini. Včeraj nam je naš bralec poslal fotografiji, ki ju je istega dne, ko je pilot videl nenavadne luči, posnel nad Mengšem. Na obeh fotografijah se med nevihtnimi oblaki vidi nenavaden leteči predmet.

Naš bralec Renato, ki nam je posredoval fotografiji, nam je zaupal, da je nenavaden predmet v zraku posnel pri mengeški skakalnici pred nevihto, bilo je pa to v soboto, 29. julija 2023. Istega dne je pilot letalske družbe TUI Airways med letom nad Slovenijo opazil močno luč, ki je svetila proti njim, nato pa začela utripati ter skakala naokoli po nebu in znova začela neprekinjeno svetiti. Pilot je poklical kontrolo zračnega letenja in jih vprašal, če na razdalji približno 40 ali 50 milj, leti kakšno vojaško letalo. Kontrolor mu je odgovoril, da ni poročil o vojaškem prometu. Kontrola zračnega prometa je takrat potrdila, da njihovi radarji niso zaznali nobenega zrakoplova v tej smeri in sporočeni višini.

Na prvi fotografiji našega bralca se vidi predmet okrogle oblike, na drugi fotografiji pa je po njegovem pripovedovanju viden samo del tega predmeta, ko je le-ta v enem trenutku izginil z neba.

Opažanja neznanih letečih predmetov (predmeti ali svetlobni pojavi, ki jih ni moč poistovetiti) po vsem svetu niso redka. Za kaj točno pa gre v tem primeru, je težko oceniti. Gre pa vsekakor za zelo nenavaden predmet, ki ni nič podoben znanim zrakoplovom.

Po objavi tega prispevka, se nam je oglasila naša bralka, ki nam je zaupala, da ji je njen sodelavec povedal, da je med nočno delovno izmeno opazil nekaj podobnega. Najprej naj bi zasvetila svetloba. Ker ga je zanimalo, kaj na bi bilo to, najprej je mislil, da gre za letalo, je šel ven, kjer je opazil, da se je svetloba nato spremenila v več manjših luči, ki so po nebu švigale v več strani. To naj bi trajalo nekaj časa, nato pa so luči izginile. Te luči je opazoval nad Količevim.

Miha Ulčar; Foto: bralec

Tagi