Kateri agenciji zaupati SEO optimizacijo?

Dandanes je med poplavo marketinških agencij zelo težko najti tiste, katere strankam dejansko prinesejo želene marketinške rezultate.

Kot že vsi vemo se iz leta v leto vse več nakupov opravi preko spleta, ljudje pa prav tako preko spleta najdemo vse več informacij o podjetjih, storitvah in izdelkih.

Prav zaradi tega je izdelava spletnih strani kot tudi optimizacija spletnih strani pomembno opravilo za vsako podjetje, če to želi biti konkurenčno na trgu.

Namreč le s kvalitetno izdelano spletno stranjo, ki ima obenem tudi odlično opravljeno SEO optimizacijo boste lahko privabljali potencialne kupce preko spleta in posledično povečali svojo prodajo.

Kot smo že omenili je danes težko najti kvalitetne ponudnike SEO optimizacije, prav tako pa se lahko le ena spletna stran povzpne na prvo mesto Googla. Seveda na prvem mestu želite tudi ostati, kar pa ne uspe veliko podjetjem.

Zato smo za vas pripravili pet točk, katere vam bodo pomagale pri izbiri prave SEO agencije.

1. Naredite domačo nalogo
Dobro je da se sami poučite o SEO optimizaciji. Seveda vam ne priporočamo, da porabite ure in ure vašega časa za izobraževanje neke stvari, katero boste na koncu tako ali tako prepustili drugemu podjetju. Vam pa priporočamo, da se seznanite vsaj z osnovami SEO optimizacije, saj si boste tako prihranili veliko časa in denarja pri izbiri prave agencije.

2. Nihče ne more zagotoviti rezultatov
Če naletite na agencijo, katera vam bo garantirala visoke uvrstitve vaše spletne strani na spletu ali pa celo prva mesta razmislite še enkrat. To je prvi in najpogostejši rdeč alarm! Nihče vam namreč ne more 100% zagotoviti, da se bo vaša spletna stran povzpela na prvo mesto v iskalniku Google.

Ne razumite nas narobe. Seveda se lahko doseže, da se vaša stran povzpne na najvišja mesta v iskalnikih vendar je vse odvisno od vaše konkurence.

Namreč če vaša konkurenca vlaga veliko denarja v SEO optimizacijo boste po vsej verjetnosti enako morali storiti tudi sami.

3. Poglejte reference agencije
Oglejte si reference agencije katere želite najeti, prav tako pa lahko preverite ali ima spletna stran agencije dobro opravljeno SEO optimizacijo. Če sami niso mogli uvrstiti svoje spletne strani visoko na spletu je velika verjetnost, da tudi vaši spletni strani ne bodo mogli pomagati pri visokih uvrstitvah. Da preverite uvrstitev spletne strani lahko uporabite spletno stran SemRush.com ali pa Ahrefs.com.

4. Poceni, hitro in enostavno ne obstaja
SEO optimizacija potrebuje svoj čas in rezultati niso vidni takoj. Torej ko izbirate agencijo bodite pozorni, če vam obljubljajo hitre rezultate. Da lahko opazite konkreten napredek v uvrstitvah vaše spletne strani na spletu je potrebno počakati vsaj 2 do 3 mesece, v nekaterih primerih celo dlje. Prav tako se izogibajte agencijam, ki vam ponujajo izjemno nizko ceno SEO optimizacije. Že res da je SEO optimizacija ugodna vrsta marketinga, vendar boste za par sto evrov težko videli konkretne rezultate.

5. Svetovanje in poročila
Dobre SEO agencije vam bodo pred samim sodelovanjem nudile svetovanje in sestavile strategijo za SEO optimizacijo vašega podjetja.

Prav tako vam bodo vsak mesec posredovali poročilo o napredku, saj boste le tako videli ali je SEO strategija ki ste jo zasnovali uspešna in se vaša spletna stran resnično uvršča na višjih mestih v iskalniku Google, kot pa pred samo optimizacijo.

Verjamemo, da boste s temi petimi napotki lažje našli primerno SEO agencijo za vaše podjetje.

Pomagamo vam lahko tudi pri podjetju UGIMEDIA. Pišite nam na info@ugimedia.com. Dogovorili se bomo za brezplačen in neobvezujoč posvet.

Poleg SEO optimizacije vam nudimo tudi:

Zanimivi prispevki na našem blogu:

Naročnik oglasa: Ugimedia

 

Tagi