Ne spreglejte! Metoda Feldenkrais v Domžalah

Metoda Feldenkrais je učna metoda. Uči nas, kako z gibi vzpodbudimo živčni sistem, da se telo v svojem gibanju učinkovito organizira. Uči spoznavanje mej, kinestetski čut, učinkovito uporabo telesa. Uči nas kako ustvarimo pogoje za razvijanje novih sposobnosti. Telesnih, mentalnih, čustvenih. Metodo Feldenkrais bo mogoče v Domžalah na brezplačni predstavitvi spoznati v v četrtek, 21. septembra 2023, ob 18.30 uri na Osnovni šoli Domžale.

Pri vsakdanjih opravilih se praviloma pojavi rutina. Ustaljeni gibalni vzorci nam pomagajo, da naloge lažje opravimo. Istočasno pa to tudi pomeni, da naše telo obremenjujemo enostransko. Sčasoma imamo na voljo vedno manj izbire, kako isto nalogo opraviti tudi na drugačen način. To so lahko najbolj običajni stvari kot je hoja, vstajanje s stola, s tal, zavezovanje čevljev. Ali pa bolj specifične kot so enostranske obremenitve v poklicu, sedenje pred računalnikom, pomanjkanje gibanja na delovnem mestu, šport, vrtnarjenje itd. Povsod se vzpostavijo vzorci in ravno ti nam onemogočajo, da bi napredovali v svojih sposobnostih.

V Metodi Feldenkrais s pomočjo skupinskih ali individualnih lekcij nagovorimo naše telo, predvsem pa živčni sistem. Oba se odzoveta z večjo svobodo gibanja, kar pa pomeni vzpodbudo za krepitev številnih drugih možganskih funkcij: razmišljanja, spomina, komunikativnosti, razmišljanja, čustvovanja.

Z Metodo Feldenkrais se boste v Domžalah lahko pobližje spoznali na brezplačni predstavitvi v četrtek, 21. septembra 2023, ob 18.30 uri na OŠ Domžale. Z vami bo Jurij Mlinšek, učitelj Metode Feldenkrais in trener vida od 2009. Poučuje somatsko učenje po Metodi Feldenkrais in delo z očmi v Ljubljani in v Münchnu (www.sehinstitut.de). Poudarjeno uporablja somatsko učenje pri treningu vida (usposabljanje pri dr. Robertu Kaplanu).

Za lažjo organizacijo dogodka in več informacij so zaželene predhodne prijave po e-pošti: info.jurijmlinsek@gmail.com.

Redni tečaj se začne 28. septembra 2023, ob 18.30 uri.

Več o Metodi Feldenkrais si lahko preberete v spodnjem prispevku.

Metoda Feldenkrais – zakaj?

 

Tagi