Krašnja bo ponovno v znamenju rekreacije in krofov

Krašnja bo v nedeljo, 1. oktobra 2023, ponovno v znamenju rekreacije in krofov, saj Športno društvo Krašnja prireja tradicionalni 36. tek za krof, 28. pohod za krof, 10. krofkov tek ter 3. tek veterank in veteranov za krof.

Tek za krof v Krašnji, ki ga pod pokroviteljstvom Gostinskega podjetja Trojane organizira Športno društvo Krašnja, je skoraj zagotovo ena od tistih množično športno rekreativnih prireditev v Sloveniji, ki se ponaša z najdaljšo organizacijsko tradicijo. Dolgoletno tradicijo ima že tudi Pohod za krog, ki so ga kot dopolnilo k teku dodali osem let kasneje. Posebno prijetna poživitev pa je tudi tek najmlajših, ki so ga poimenovali kar “Krofkov tek”. Ta bo v nedeljo, 1. oktobra zopet nekaj posebnega, predvsem pa dogodek, ki se ga bodo številni otroci in tudi starši radi spominjali.

36. tek za krof

Tekači se bodo na tradicionalnem 36. teku za krof pomerili na 8,5 kilometra dolgi progi, na krajši, 2 kilometra dolgi progi se bodo merili le dečki in deklice. Poleg medalj in pokalov bodo vsi udeleženci prejeli spominske medalje in krof GP Trojane. Prijave: Bar pod lipo v Krašnji, od 9. do 10.30 ure. Start ob 11. uri.

28. pohod za krof

Vsi ostali, ki pa se ne bodo udeležili teka, pa imajo možnost, da se udeležijo 28. pohoda za krof. Pohodnike pa se bodo lahko sprehodili po 10,5 kilometra dolgi poti, ki jih bo dobre dve do dve uri in pol vodila po zeleni krašenjski okolici. Prijave: Bar pod lipo v Krašnji, od 8. do 9. ure. Vsi udeleženci pohoda bodo prejeli krof GP Trojane.

10. krofkov tek

Na svoj račun bodo prišli tudi najmlajši, saj bo za njih organiziran 10. krofkov tek, v dolžini 180 metrov (čas teka se ne meri). Tek je namenjen vsem predšolskim otrokom vseh starosti (spremstvo staršev je za vse nastopajoče obvezno). Udeleženci krofkovega teka so lahko tudi najmlajši otroci, ki bodo tek skupaj s starši opravili v otroških vozičkih. Prijave: Bar pod lipo od 9. do 10.15 ure. Start ob 10.30 uri. Vsi udeleženci prejmejo spominske medalje in krof GP Trojane.

3. tek veterank in veteranov za krof

Vsi, ki so starejši od 50 let, pa se lahko udeležijo 3. teka veteranov za krof, v dolžini 760 metrov (čas teka se ne meri). Tek priporočajo tistim, ki menijo, da za glavni tek (8.500 m) niso dovolj pripravljeni. Vsi udeleženci prejmejo spominske medalje in krof GP Trojane. Prijave: Bar pod lipo v Krašnji, od 9. do 10.30 ure. Start ob 10.45 uri.

Razpis tekov in pohoda ter vse dodatne informacije: sd-krasnja.org.

Vabljeni, da prvo oktobrsko nedeljsko dopoldne preživite zdravo ter se hkrati še dobro zabavate. Povabite še prijatelje, da bo še bolj prijetno.

Miha Ulčar; Foto: ŠD Krašnja

Tagi