“Kdo pa je mene učil biti oče?”

Je naslov predavanja, ki bo potekalo v četrtek, 20. oktobra 2022, ob 18. uri v prostorih Centra za mlade Domžale, v okviru jesenske Šole za družino v Domžalah. Predavanje ni namenjeno samo moškim, očetom, ampak vsem, ki jih zanima področje očetovstva in bi želeli izvedeti več. Predaval bo zakonski in družinski terapevt Miha Novak, iz Študijsko – raziskovalnega centra za družino, enota Domžale. 

Nekako stereotipno velja, da se moški manj poglabljajo v svoja občutja in čustva. Za mnoge moške je to nekaj popolnoma tujega in se tega močno izogibajo, dokler so sami. Ko pa postanejo odgovorni partnerji in očetje, hitro vidijo, da samo racionalni svet ne zadošča več. Tako žene kot otroci od moških/očetov želijo tudi njihov čustveni svet in stik z njimi. Za moške pa je to lahko velikokrat težava, ker se na tem področju počutijo povsem ne vešči in izgubljeni.

Očetovstva je moške nekdo naučil, čeprav se tega pogosto ne zavedajo. Nekdo jim je dal notranje vzorce, nekdo jim je posredoval čustveno dinamiko, s katero poskušajo biti očetje svojim otrokom. Dobro in vredno se je spustiti v raziskovanje le tega, ker s tem vzgaja svoje otroke in ne z besedami in razumom, na katerega se moški večinoma zanašajo.

Lepo vabljeni na predavanje, kjer bodo odprli temo, “Kdo me je učil mojega očetovstva? Kaj prenašam naprej? Česa se bojim, da bom kot oče ponavljal.”

Uporabno znanje bo predajal Miha Novak, zakonski in družinski terapevt iz Študijsko-raziskovalnega centra za družino, enota Domžale.

Predavanje bo trajalo 40 min, nato bo sledila 40 min delavnica, kjer bodo udeleženci preko zanimivega vpogleda vase podano vsebino ponotranjili. Obvezne so predhodne prijave na elektronski naslov info@czm-domzale.si ali na telefonsko številko 040 255 568.

Petra Petravič; Foto: CZM Domžale in canva.com

Tagi