Kako narediti občino ljudem prijazno – posvet pred lokalnimi volitvami

Bi lahko za svojo občino trdili, da je občanom prijazna? Kaj je tisto, kar našemu lokalnemu okolju daje kvaliteto bivanja? Naša teza je, da iz občanom prijazne občine ljudje ne bežijo drugam. Ne po storitve, ne preživljat prosti čas, niti iskat stanovanj.

Ker pa je občanom prijazna tudi občina, ki podpira občane, ki delujejo v društvih in drugih civilnodružbenih organizacijah, vas vabimo 8. 11. 2022 ob 17.00 na spletni klepet “Kako narediti občino ljudem prijazno“.

Prijave zbiramo tukaj

S kandidati za župane in svetnike iz 25 občin osrednjeslovenske regije, tudi s trenutnimi, se bomo v sproščenem vzdušju pogovarjali, česa si v svojem lokalnem okolju želimo, kaj pogrešamo in kaj nam morda ni tako zelo všeč. Zadnja leta organizacije ugotavljamo, da je v naših lokalnih okoljih premalo razprave o tem, kako si želimo živeti. Na vseh razpravah, ki smo jih organizirali, pa vedno znova slišimo enak poziv udeležencev: “Takšnih razprav bi moralo biti več!”.

Ljudem prijazna občina.

Ne želimo si zgolj razprav, kam postaviti ležeče policaje in kako organizirati pobiranje in sortiranje odpadkov, pač pa tudi o tem, koliko vrtcev, oskrbovanih stanovanj in drugih oblik skrbi za starejše potrebujemo. Kako privabiti investitorje v trajnostne oblike industrije, kako vlagati v eko oblike turizma. Kako in s čim turiste sploh privabiti. Kako prispevati in kako od tega rasti in pridobiti.

Seveda morate biti poleg. Se veselimo srečanja z vami!

Avtor: Stičišče Središče

************************************************

Javno diskusijo organizira Stičišče Središče (regionalno stičišče NVO osrednjeslovenske regije) deluje pod Zavodom Nefiks ter na ravni osrednjeslovenske regije združuje nevladne organizacije iz različnih vsebinskih področij delovanja in izvaja dejavnosti informiranja, svetovanja, izobraževanja, raziskovanja, zagovorništva, mreženja, promocije in podpore v korist vseh nevladnih organizacij.

Medijski pokrovitelj dogodka “Kako narediti občino ljudem prijazno” je MojaObčina.si, spletni medijski portal, ki je namenjen obveščanju občanov slovenskih občin z ažurnimi novicami, komentarji, mnenji, napovedmi dogodkov, fotografijami, avdio in video vsebinami, in vsemi tistimi lokalnimi informacijami, ki si jih občanke in občani želijo in iščejo na spletu.

Šola za župane je pobuda 12 regionalnih stičišč nevladnih organizacij za lokalne volitve, za bolj povezane in aktivne lokalne skupnosti.  Ključni cilji »Šole« so vključiti širšo javnost v predvolilno debato županskih kandidatov, odpirati aktualne teme v času predvolilne kampanje, ozaveščati širšo javnost o pomenu in vlogi NVO sektorja v lokalnem okolju.

 

Komentarji uporabnikov
Tagi