Članska ekipa ŽNK Radomlje Medex po dveh remijih z ŽNK Ljubljano

Članska ekipa ŽNK Radomlje Medex bo septembrski spored preizkušenj odprla z gostovanjem pri ŽNK Ljubljani. Nedeljski obračun v Šiški si bo moč ogledati tudi v prenosu na spletni strani NZS.

Gre za obračun ekip, ki sta se v prejšnji sezoni borili za tretje mesto lestvice ŽNL Triglav Zdravje. Na koncu so ga osvojile Ljubljančanke, a so bile Radomljanke ob dveh spomladanskih remijih obakrat bližje zmagi. Podobno je tudi v uvodu letošnje sezone, rumenosrčna zasedba je imela na obeh tekmah nadzor nad igro in si ustvarjala priložnosti, a boginja Fortuna ni bila na strani Radomljank. Z začetnim izidom se je po uvodni tekmi s Cerkljankami končal tudi dvoboj s Ptujčankami.

Če je v Velesovem prečnik veselje preprečil Katarini Gadnik, je okvir gola na tekmi z Dravo kar dvakrat zastresla Ula Omerzu. Trener Aljaž Gornik verjame, da bo prvi zadetek sprostil ekipo: »V zadnjih dveh mesecih smo imeli v ekipi kar nekaj sprememb, kar se zagotovo pozna na uigranosti in kakovosti. Prvi zadetek, ki ga bomo dosegli, nam bo zagotovo pomagal. Dekleta bodo pridobila dodatno samozavest in zaupanje, se bodo sprostila. Pričakujem, da nam bo potem bolj steklo. Smo na pravi poti in potrebno je samo vztrajati.«

Po dveh preizkušnjah, v katerih so imele Radomljanke terensko premoč, gre v nedeljo pričakovati bolj izenačen dvoboj. Ljubljančanke so po tem, ko so uvodoma izgubile z Muro in Olimpijo, slavile v Velesovem. »To bo drugačna tekma kot prvi dve, saj nasprotnice igrajo na drugačen način, čaka nas nov izziv. Morda bomo glede na slog igre nasprotnic celo lažje prihajali do priložnosti, zagotovo pa moramo ohraniti zbranost in disciplino v igri ter psihološko pripravljenost, da vztrajamo v konceptu igre, ne glede na to proti komu igramo,« še pravi strateg Radomljank.

Dvoboj v Športnem parku Šiška, na igrišču z umetno travnato podlago, se bo pričel ob 17. uri. Vabljeni, da podprete rumenosrčne!

Avtor: Peter Dominko/ŽNK Radomlje Medex; Foto: ŽNK Radomlje Medex

 

Tagi