Brezplačno izkustveno predavanje: STRES – kako se z njim soočiti in ga obvladovati?

Kako obvladovati stres, zmanjšati občutke strahu, panike in zaskrbljenosti v teh časih? Kako odgovoriti namesto avtomatsko reagirati? Kako poskrbeti zase in ohraniti svoj mir in svoje zdravje v času tako razširjenega stresa? Kako se vrniti v stik s sabo, s svojo notranjo močjo?

Predstaviti vam želimo tehnike in orodja, ki vam pri tem lahko zelo pomagajo. Temeljijo na znanstvenih raziskavah Harvardskih in ostalih nevroznanstvenikov. Predstavitev bo potekala v ponedeljek, 15. februarja 2021, med 18. in 19. uro preko aplikacije Zoom. Predavateljica: Mateja Lenarčič.

Na predavanju bomo skupaj naredili tudi določene tehnike tega MBSR (Mindfulness-Based Stress Reduction) programa obvladovanja stresa na temelju čuječnosti, razvitega na Medicinski fakulteti Univerze Massachusetts, ZDA (dr. Jon Kabat-Zinn).

Program MBSR je najbolj priznan, eden najučinkovitejših in najbolj znanstveno raziskanih programov s področja obvladovanja stresa s čuječnostjo. Znanstvene raziskave zadnjih 40 let kažejo številne pozitivne učinke tega programa na področju človekovega psihofizicnega zdravja.

Prijave na mateja.lenarcic@institut-medius.si (z imenom in priimkom). Po prijavi pred dogodkom prejmete zoom povezavo.

mag. Mateja Lenarčič.

mag. Mateja Lenarčič, magistrica ekonomskih znanosti, direktorica in ustanoviteljica MEDIUS-a, Inštituta za čuječnost in mediacijo. Certificirana MBSR učiteljica na University of Massachusetts, Medical School v ZDA in na Institute for Mindfulness-Based Approaches v Berlinu v Nemčiji, kjer se je 1,5 leta dodatno izobraževala iz tega področja. Je tudi certificirana učiteljica joge. Opravila je več tečajev budistične theravada meditacije. Zaključila TA-101, je tudi v procesu 4-letnega izobraževanja iz transakcijske analize – svetovanje. Med drugim opravila tudi izobraževanje za mediatorko.

Izvaja izobraževanja, delavnice in MBSR (Mindfulness-Based Stress Reduction) programe obvladovanja stresa na temelju čuječnosti za posameznike in organizacije, delavnice čuječega dialoga ter individualno svetovanje s pomočjo tehnik čuječnosti in MBSR.

Več o njej najdete na spletni strani MEDIUS, Inštituta za čuječnost in mediacijo in na FB strani.

MEDIUS, Inštitut za čuječnost in mediacijo

 

Tagi