Uvedba plačljivega parkiranja v središču Domžal prinaša prednosti

S strani občanov smo prejeli veliko sporočil v zvezi s parkiranjem v občini Domžale. Takoj po vzpostavitvi plačljivega parkiranja, je bil nemalo kdo slabe volje. Po skoraj mesecu dni od uvedbe, pa se je mnenje velikega dela občanov o tem spremenilo. Ugotovili so, da dopoldne v Domžalah ni več težko najti parkirnega mesta in zato ni dodatnega stresa. 

Po večini mest po Sloveniji so plačljiva parkirišča stalnica. V Domžalah se je parkiralo brezplačno res dolgo časa, vendar je nastala velika problematika s tem kako dobiti parkirano mesto. Tisti, ki smo se v Domžale odpravili po opravkih smo si morali za iskanje parkirišča vedno vzeti dodaten čas. Tako se je vsaj v tej smeri plačljivo parkiranje izkazalo za pozitivno. Pri opazovanju občanov med plačevanjem pa smo ugotovili tudi to, da so se starejši uspeli znajti in prilagoditi novemu sistemu.

Res je, da je pri zdravstvenem domu tudi prva ura parkiranja plačljiva, vendar se temu brez težav lahko izognite. Na kakšen način pa si lahko preberete v nadaljevanju.

Naj še enkrat spomnimo. V Domžalah sta dva sistema plačljivega parkiranja. Eden je s parkomati, drug pa je parkirišče opremljeno z zapornicami (veliko parkirišče med tržnim prostorom in Tuš centrom).

Kako, kdaj in kje se lahko izognete plačilu parkirnine?

Med tednom je vsaka prva ura parkiranja brezplačna na velikem parkirišču med tržnim prostorom in Tuš centrom, kjer se lahko plačuje tudi z gotovino ali kartico.

Vse dni med 17. in 7. uro naslednjega dne, pa lahko brezplačno parkirate na parkiriščih, kjer so postavljeni parkomati (Kolodvorska cesta, Masljeva ulica, Ljubljanska cesta, Ulica Matije Tomca ter na manjše makadamsko parkirišče pri Zdravstvenem domu Domžale – Mestni trg).

Več o sistemu parkiranja in načinih plačevanja si lahko preberete v tem prispevku.

Avtor: Karin Božič Zupančič; Foto: Karin Božič Zupančič

Tagi