Pomembne informacije o novem sistemu parkiranja v središču Domžal

S strani občanov smo dobili veliko vprašanj o novem sistemu parkiranja v središču Domžal. Da bo čim manj nevšečnosti pri privajanju na nov sistem, vam v nadaljevanju predstavljamo vse potrebne informacije. 

S ponedeljkom, 16. oktobrom 2023, je v Domžalah začel veljati nov parkirni režim. Parkiranje je tako postalo plačljivo na Kolodvorski cesti, Masljevi ulici, Ljubljanski cesti, na Ulici Matije Tomca, na manjšem makadamskem parkirišču pri Zdravstvenem domu Domžale ter na velikem parkirišču med Tržnim prostorom in Tuš trgovino.

Veliko parkirišče med Tržnim prostorom in Tuš trgovino

Na velikem parkirišču med Tržnim prostorom in Tuš trgovino je parkirišče opremljeno s sistemom, ki vključuje zapornice. Kamera poskenira registrsko številko vozila in vas spusti na parkirišče. Ob izhodu se pri zapornici nahaja parkomat, ki omogoča plačevanje iz vozila.

Parkiranje je tukaj prvo uro brezplačno, vsaka nadaljna ura stane 0,50 EUR. Na tem parkirišču je parkiranje plačljivo vse dni med 7. in 17. uro. Parkirnino plačate ob izhodu z gotovino ali bančno kartico.

Za vse uporabnike je to parkirišče brezplačno vse dni po 17. uri in do 7. ure zjutraj.

Parkiranje, kjer so postavljeni parkomati

Plačljivo parkiranje s parkomati je na Kolodvorski cesti, Masljevi ulici, Ljubljanski cesti, na Ulici Matije Tomca ter na manjšem makadamskem parkirišču pri Zdravstvenem domu Domžale – Mestni trg.

Parkiranje, kjer so postavljeni parkomati je plačljivo vsak delovnik med 7. in 17. uro po 0,60 EUR za vsako začetno uro. Parkomati so opremljeni s sistemom EASYPARK, ki omogoča plačevanje preko poslanega SMS sporočila ali uporabe aplikacije. Plačilo je možno tudi z bančno kartico na parkomatu.

Parkiranje je tukaj brezplačno vsak delovnik po 17. uri in vse do 7. ure zjutraj ter ves dan med vikendi in prazniki.

Dovolilnice za parkiranje

V nedeljo, 15. oktobra 2023, se je iztekel rok za oddajo vloge za pridobitev letne dovolilnice za parkiranje. Letna dovolilnica omogoča parkiranje upravičencem vsak delavnik med 7. in 17. uro, brez dodatnega plačila. Dovolilnica ne pomeni rezervacije parkirnega mesta.

Karin Božič Zupančič; Foto: Karin Božič Zupančič

Tagi