Sončna dvorana v Lukovici krajanom odpira svoja vrata

Začetek novega šolskega leta je prinesel živahno vsakodnevno dogajanje v prostore nove večnamenske Sončne dvorane na Brdu pri Lukovici. V petek, 27. septembra 2019, je Občina Lukovica organizirala dan odprtih vrat, na katerega so bila povabljena društva in pravne osebe. Na dveh vodenih ogledih so zainteresiranim društvom pod vodstvom županje mag. Olge Vrankar in direktorja občinske uprave Občine Lukovica Iztoka Obreze predstavili pravila najema in uporabe dvorane ter možnosti in zmožnosti dvorane.

Na Občini Lukovica se zavedajo, da je največja pridobitev v dolini Črnega grabna namenjena uporabi občank in občanov ter društev iz občine Lukovica, možnost najema pa bodo imeli tudi drugi. Med tednom bo dvorano možno najeti od 16.30 ure do 21.30 ure za športno-rekreacijske aktivnosti oziroma ga bodo za izvedbo prireditev lahko najeli tudi v času vikenda. Na tribunah se nahaja 496 sedišč, urejene so sanitarije za obiskovalce in ustrezna zvočna izolacija za izvedbo glasbenih dogodkov.

V petek, 27. septembra 2019, je občina Lukovica organizirala dan odprtih vrat, na katerega so bila povabljena društva in pravne osebe.

Županja občine Lukovica mag. Olga Vrankar je pozdravila interes za ogled Sončne dvorane Lukovica, ki se je pokazal tako v dopoldanskem kot tudi popoldanskem času. »Šola je Sončno dvorano začela uporabljati z začetkom šolskega leta in prvi odzivi so zelo pozitivni. Ostalim bo dvorana na voljo po dokončnem sprejetju cenika, hišnega reda in pravilnikov uporabe dvorane. Želimo, da nadstandardna dvorana Sončna dvorana Lukovica živi in služi svojemu prvotnemu namenu, zaradi česar je bila pravzaprav zgrajena. V interesu Občine in društev je, da bomo kmalu začeli uporabljati in sproti reševali morebitne izzive, ki bi se lahko pojavili.«

Kakšna je notranjost?

Celotna uporabna površina dvorane oz. igralnega polja je 22 x 44 m in jo je možno razdeliti na tretjine. Vsaka tretjina ima svoje garderobe za dečke in deklice oziroma ženske in moške, ki so neodvisne med seboj, garderobah pa so tudi tuš kabine in stranišča. Za obiskovalce se nahajajo sanitarije v vhodnem nivoju in nivoju tribun.

V dvorani so označene površine za različne športe, in sicer košarko (15 x 28 m), odbojko (9 x 18 m), mali nogomet (20 x 40 m), rokomet (20 x 40 m), ima 9 igrišč za badminton (6,1 m x 13,4 m) badminton ter ima plezalno steno.

Za koordinacijo urnikov bodo skrbeli na Občini Lukovica, kjer bodo usklajevali rezervacije uporabnikov Sončne dvorane.

Za košarko je namenjenih osem dvižnih košev, dva premična nogometna oz. rokometna gola, štiri mreže so za odbojko, mreže za badminton, tri pregradne zavese, nizka plezalna stena za prečno plezanje, osem multifunkcijskih letvenikov, štiri vrvi za plezanje, krogi za gimnastiko, multifunkcijska igrala in plezala za nižjo stopnjo, dvorana pa ima tudi semaforje.

Koordinacija in dodatne informacije

Za koordinacijo urnikov bodo skrbeli na Občini Lukovica, kjer bodo usklajevali rezervacije uporabnikov Sončne dvorane. Občinska uprava je po pregledu trga in podobnih objektov v sosednjih občinah predlagala cene najema v več kategorijah, ki jih bodo dokončno sprejeli svetniki in svetnice Občinskega sveta Občine Lukovica na oktobrski seji. Za več informacij je dosegljiv direktor občinske uprave Iztok Obreza (E-naslov: iztok.obreza@lukovica.si ali tel. št. 01/ 72 96 302).

Avtor: Lea Smrkolj; Foto: Lea Smrkolj

Tagi