Krtina z novim športnim parkom “Nakrtin”, ki se ponaša z različnimi tematskimi otoki

Na zemljevid krajev s športnim parkom se je vpisala tudi Krtina, saj je Občina Domžale v sodelovanju z Zavodom za šport in rekreacijo Domžale in Krajevno skupnost Krtina letos pristopila k investiciji gradnje nove športne ploščadi, ki jo sestavlja igrišče za košarko/nogomet, steza za skok v daljavo, fitnes v naravi, igrišče za odbojko na mivki, tekaško – kolesarska pot in plezalna stena.

V občini Domžale dajemo velik poudarek na kvalitetnem preživljanju prostega časa, saj v današnjem hitrem tempu življenja prosti čas ni tako samoumeven, če pa ga že imamo na voljo, je več kot primerno, da ga preživimo kvalitetno in da obenem lahko naredimo še nekaj za svoje zdravje. Če prosti čas, ki ga imamo na voljo, preživimo kar se da aktivno, je potem povratek v vsakdanji utrip življenja veliko lažji. Da je naša odločitev veliko lažja, ko se odločamo za rekreacijo, zelo vpliva tudi bližina športnih in rekreacijskih objektov.

V petek, 27. septembra 2019, je na Krtini potekalo slavnostno odprtje športnega parka, ki so ga poimenovali »Nakrtin«. Nov športni park, ki krajanom Krtine in okoliškim krajanom prinaša prostor za športno in rekreativno udejstvovanje, so s prerezom traku odprli podžupanja Občine Domžale mag. Renata Kosec, direktor Zavoda za šport in rekreacijo Domžale Uroš Križanič in predsednik KS Krtina Janez Avsec. V programu, ki ga je povezovala Ana Kovač, so sodelovali otroci iz Vrtca Urša, enote Mavrica, Otroški pevski zbor Podružnične šole Krtina, pod vodstvom zborovodkinje Elizabete Pirnat in ob spremljavi pianista Tomaža Pirnata ter pevka Nastja Omahna in kitarist Matej Omahna. Odprtja novega športnega parka se je poleg številnih krajanov udeležilo tudi nekaj občinskih svetnic in svetnikov ter podžupan Marjan Ravnikar.

Na zemljevid krajev s športnim parkom se je vpisala tudi Krtina.

Pri izboru projekta sodelovali tudi krajani

V uvodu prireditve je vse zbrane pozdravil predsednik Krajevne skupnosti Krtina Janez Avsec, ki je dejal, da ga veseli, da so krajani športni park vzeli za svojega od prvega trenutka, ko je bilo to mogoče: »S tem ste nam pokazali, da je bila pot do današnjega odprtja pravilna, saj smo že od snovanja parka poskušali vključiti vse njegove uporabnike. Od vas drage krajanke in krajani, ko ste preko spletne strani krajevne skupnosti med tremi predstavljenimi projekti glasovali ravno za tega, na katerem se nahajate sedaj, do vodstva šole in vrtca, ki so podali tudi svoje predloge.« V nadaljevanju se je Avsec zahvalil Zavodu za šport in rekreacijo Domžale za opravljeno delo, saj je poskrbel za raznovrstnost, uporabnost in kvaliteto vgrajenih športnih orodij, ki omogočajo prostoročno rekreacijo resnično za vse generacije. »Menim, da je pot, ki smo jo prehodili lažji del poti, ki še sledi. Kajti zavedati se moramo, da je to naš športni park. Ni ne moj, ne tvoj in ne njegov. Naš je. Kar pomeni, da moramo vsi skupaj zanj skrbeti, da ga bomo lahko še dolgo uporabljali. Na koncu bi se zahvalil Občni Domžale, županu Toniju Dragarju, občinskemu svetu ter vsem izvajalcem del, kot tudi vsem, ki ste sodelovali pri organizaciji in izvedbi današnje prireditve,« je še dejal Avsec.

Na odprtju novega športnega parka so sodelovali otroci iz skupine Krtek Vrtca Urša, enote Mavrica.

Nov športni park je učinkovit

Po besedah Uroša Križaniča, direktorja Zavoda za šport in rekreacijo Domžale, zavod je ves čas pri projektu sodeloval s svojo stroko, znanjem in sodelovanjem, je nov športni park učinkovit. Dejal je, da bo zavod tako kot za ostale površine v občini Domžale skrbel tudi za ta športni park. »V našem prostoru v Domžalah sledimo jasni strategiji, da razvijamo prostor. Ne samo športni in rekreativni, ampak tudi na drugih področjih. Čestitam vam za novo pridobitev in se vam obenem zahvaljujem za sodelovanje,« je še povedal Križanič.

Nov športni park so s prerezom traku odprli podžupanja Občine Domžale mag. Renata Kosec, direktor Zavoda za šport in rekreacijo Domžale Uroš Križanič in predsednik KS Krtina Janez Avsec.

Šporni park Nakrtin je prostor za kvalitetno preživljanje prostega časa

»Izredno vesela in ponosna sem, da nam je skupaj s Krajevno skupnostjo Krtina in Zavodom za šport in rekreacijo Domžale ter nenazadnje tudi z vami dragi krajani in krajanke, uspelo realizirati ta res odličen projekt,« je v uvodu svojega govora dejala podžupanja mag. Renata Kosec. V nadaljevanju je izpostavila slogan »Prostor zadovoljnih ljudi« in, da se bo Občina Domžale še naprej trudila, da se bo na vsem prostoru občine gradila infrastruktura tudi za kvalitetno preživljanje prostega časa: »In športna ploščad Nakrtin je eden izmed takšnih projektov. Verjamem, da bo športni park živel, kot si vsi želimo.« Podžupanja je še dejala, da jo veseli, da se Krtina zelo dobro razvija, s pomočjo krajevne skupnosti in s pomočjo krajanov pa lahko naredijo še veliko: »Vzhodni del občine je lahko zgled ostalim krajem v naši občini, katere nameravamo v bodoče urediti na podoben način.« Vsem zbranim je zaželela prijetno druženja na novi površini, za katero je dejala, da naj to ne bo samo športna površina, ampak tudi prostor druženja.

Otroški pevski zbor Podružnične osnovne šole Krtina.

Park z različnimi tematskimi otoki

Park z različnimi tematskimi otoki ponuja aktivnosti za različne starostne skupine občanov. Ponuja tako otroško igrišče ter plezali balvan za najmlajše, ki bodo z raznimi kolesniki tudi pretežni uporabniki krožne poti okoli balvana. Mladostnikom je namenjeno športno igrišče za nogomet in košarko ter odbojko na mivki. Omenjene površine bodo s pridom koristili tudi drugi rekreativci, ki se bodo z veseljem posluževali tudi otoka z orodji za vadbo na prostem ter fitnes naprav, ki rekreacijo ponujajo tudi starejšim občanom. Vsem uporabnikom je na uporabo veliko urbane opreme preko klopi, miz in stojal za kolesa ter tudi pitnika, (v planu pa je tudi ureditev sanitarij ), vključno s pripadajočim parkiriščem. Da bodo objekti v uporabi tudi v krajših ter tudi bolj vročih dneh, je poskrbljeno za razsvetljavo, ki bo uporabnikom na razpolago ob predhodnem dogovoru z Zavodom za šport in rekreacijo, ki bo nosilec upravljanja omenjenega parka.

Park z različnimi tematskimi otoki ponuja aktivnosti za različne starostne skupine občanov.

Investicija je potekala v dveh fazah

Na Občini Domžale so v zvezi z investicijo povedali, da so dela potekala v dveh fazah. Prvo fazo je izvajalo podjetje Elicom d.o.o. iz Domžale, medtem ko je drugo fazo del izvajalo podjetje Lesnina MG Oprema d.o.o. s partnerjem LAVACO d.o.o. iz Ljubljane. Za lepo zeleno travnato podlogo je poskrbel Arboretum Volčji potok d.o.o. Celotna vrednost projekta od idejnih zasnov in končne izvedbe znaša dobrih 500.000,00 EUR.

Nakrtin je že tretji športni park v občini Domžale, ki je svoja vrata odprl letos

Športni park Nakrtin je že tretji športni park, ki je na območju občine Domžale odprl svoja vrata v letošnjem letu. Spomladi se je na zemljevid krajev s športnim parkom vpisala Depala vas, kjer stoji Športni park Hrastje. Nov park pa je v letošnjem letu zrasel tudi na travniku za Ten Tenom v Domžalah, ki se postopoma z geomantsko veščino celostnega obravnavanja prostora spreminja v Park Martina Krpana, vsem občankam in občanom Domžal prinaša bioenergijsko učinkovit prostor za prijetno druženje in gibanje na prostem.

Avtor: Miha Ulčar; Foto: Karin Božič Zupančič; Video: Miro Pivar

Tagi