Poletno sadje primerno za kosmatinca

Poletje in z njim poletne temperature, večina kosmatincev težko prenaša. Ne dolgo nazaj smo za vas pripravili nekaj idej o tem, kako ohladiti psa. Eden od načinov je tudi ohladitev s hrano, na primer sadjem. Tokrat vam predstavljamo poletno sadje, ki je varno za pse. 

Lubenica

Lubenica vsebuje veliko vode in je zato zelo priporočljiva, da jo postrežete svojemu psu. Pred tem pa se dobro prepričajte, da ste odstranili iz nje vse peške.

Melona

Melona je super vir vitaminov in mineralov. V poletnem času jo je mogoče dobiti povsod.

Jagodičevje

V zmernih količinah, lahko svojemu psu, ponudite jagodičevje. Če bo pes zaužil preveč jagodičevja to lahko povzroči prebavne motnje. Od jagodičevja pes lahko dobi: maline, borovnice ali jagode.

Ananas

Ananas je tako kot ostalo sadje, bogat z vitamini in naj bi blagodejno vplival na prebavo psa. Pozorni bodite le na količno ananasa, ki jo boste dali psu, saj vsebuje zelo veliko sladkorja. Pazite tudi na to, da psu ne postrežete prevelikih koščkov ananasa.

Mango

Mango vsebuje veliko vlaknin, vitaminov in antioksidantov. Odlično vpliva na imunski sistem.

Pri hranjenju psa s sadjem, bodite pozorni na to, da odstranite peške in olupke (lubenica, mango, melona, ananas, …). Psa hranite s sadjem v zmernih količinah. Iz sadja pa lahko psu pripravite tudi pasji sladoled. Recepte najdete tukaj.

Vir: kuzek.si

Karin Božič Zupančič; Foto: akc.or

 

Tagi